25-06-2016

Wedstrijdverslagen:

Munnikenslagloop

Ik kijk wel heel ernstig op deze foto, ik had niet door dat er al zo snel een foto gemaakt was, en ik was heel geconcentreerd.. Volgende maar weer lachen :)

Woensdagavond stond er een 5k-wedstrijd op het programma, op 15 scooterminuten afstanden van ons huis. Hoe de wedstrijd ging, dat lees je hier.

Geen hoge verwachtingen

Ik ging deze wedstrijd zonder hoge verwachtingen in. In de eerste instantie omdat ik dan net een halve marathon gelopen zou hebben, maar later ook door de hardloopdip die ik moest zien de overwinnen, en de enorme hitte van de dag. Toch wilde ik de wedstrijd wel proberen, door die dip was het al een tijd geleden dat ik alles heb gegeven in een training, en ook al zou ik geen pr lopen, het zou in ieder een hele goede training zijn. Mijn moeder ging weer mee, dus we konden onze spullen bij haar laten. Om 19.35 gingen we van start.

0k-1k

Ik had ongeveer 400 meter nodig om mijn hartslag veel te hoog te krijgen, en ik heb tot 1k geprobeerd het tempo vast te houden en de hartslag voor lief te nemen. Dit ging prima, en ik liep de eerste kilometer in 5 minuut 36.

1k-2,5k

Na het 1k-punt kon ik mijn snelheid echt niet meer vasthouden en zakte mijn tempo met razend tempo in. Het lukte me niet om door te lopen en ik zag mijn pace slechter en slechter worden. Ik kreeg het zwaar, en toen ik ontdekte dat we 2 rondjes van 2,5k liepen (en ik dus bijna bij de start was) wilde ik opgeven. Gelukkig heb ik dat niet gedaan, en liep ik door.

2,5k -4k

Ik kreeg het zwaarder en zwaarder, en ieder bekertje water dat ik aangeboden kreeg nam ik aan. Niet om te drinken, maar om mezelf te trakteren op een kort, maar koele douche. Mijn tempo was ondertussen gezakt naar een paar seconden boven 7 min/km, dus daar probeerde ik al niet meer op te letten. Negeren, en doorlopen, dacht ik bij mezelf.

4k-5k

Ik ben er bijna, maar zo voelde ik het niet. Ik zat nog steeds in de strijd tegen de meters en de finish leek niet echt dichterbij te komen. Maar toen zag ik de grote, oranje poort en vond ik toch wat energie. Ik zette voorzichtig een versnelling in en zag dat de mevrouw naast mij met me mee ging. De allerlaatste meters sprintte ik over de finish, maar de gelopen tijd, die is mij onduidelijk. Volgens mijn telefoon iets meer dan 33 (3 á 4 minuten onder pr) minuten, in het echt is het dan iets korter, maar ik heb geen officiële tijd.

Om de een of andere reden is mijn tijd waarschijnlijk niet goed geregistreerd. Ik sta namelijk niet op uitslagen.nl, maar de andere deelnemers al wel. Ik weet ook nog niet of ik er wel achteraan wil gaan, want een goede tijd was het sowieso niet, maar een goede training was het wel. Voor mij is het eigenlijk wel prima zo, dan weet ik ook niet hoe traag ik daadwerkelijk was.

Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie