Wedstrijdverslagen: Cascaderun 2016

Afgelopen zondag liep, zoals jullie ondertussen ongetwijfeld al 100 keer gelezen hebben, de cascaderun. Daarom vandaag mijn laatste spambericht, in de vorm van een wedstrijdverslag. 

Wat een zenuwen!

Ik was de hele dag al enorm zenuwachtig. Ik kon echt niet wachten tot ik mocht starten, en iedere minuut voelde als een uur. Ik at precies op tijd mijn pannekoeken, zodat ik daar maximaal effect van had, maar geen steken zou krijgen. Uiteraard ben ik 100.000 keer naar de wc gegaan, om vervolgens bij het startvak nog een keer een dixie te pakken om de 100.001 te halen. Ik was helemaal klaar om te knallen, het weer zat heel even mee, maar vlak voor het startschot ging, kregen wij regen op onze koppies. Helaas! 

0-1k

Ik ging van start, en had al snel een vlot tempo. Ik voel mijn beste de eerste kilometers vaak wel zwaar worden, maar ik had geen enkele last van zware benen. Ik haalde een boel mensen in, terwijl ik mezelf nog best in hield. Bij 930meter begonnen de eerste mensen al te wandelen, en voor ik het wist vertelde de Nike meneer dat ik er een kilometer op had zitten. Dat ging snel! 

1-4k

Bij kilometers 1 t/m 4 was er een enorme hagelbui. Mijn blote benen werden zo bijna een gatenkaas, want het ging er hard aan toe en benen deden best wel pijn. Gelukkig waren er veel andere dingen om mijn aandacht op te focussen, want het lopen ging heerlijk, er stond gigantisch veel publiek en genoot ontzettend van alles! Ik was dus eigenlijk veel te druk om echt last te hebben van de hagel. Na de hagel een regenbui, maar vanaf het 4k punt was het droog.

4-7k

Hoewel mijn tempo na de helft behoorlijk inzakte (van een negatieve split was niks te bekennen), liep ik voor mijn gevoel nog heerlijk en genoot ik ontzettend van de wedstrijd. Ik heb alles gegeven wat er in mij zat, ook al was dat dus niet zo heel veel meer. Geeft niks, ik had het enorm naar mijn zin, en dat is nog altijd belangrijker dan een goede tijd. 

7-finish

De laatste kilometer begon ik te versnellen. Het werd er druk aan de kant, ik verwachtte daar familie aan te treffen en dat zorgde er voor dat ik extra hard ging lopen. Vanaf de 7,5k liep ik nog een beetje harder en 200 meter voor de  finish trok een sprint die ik bijna niet vol kon houden tot de finishlijn. 

Mijn tijd? 51.49. Niet snel, maar omdat ik zo ontzettend van de wedstrijd heb genoten, kan ik er niet meer van balen. Ik heb zeker wel een baalmoment gehad, maar nu ben ik blij met de ervaring geniet ik gewoon lekker na. Ik heb het heel erg leuk gehad, en ik heb sinds maanden weer eens  spierpijn. Dat is ook wel wat waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *