Run!: Tips voor beginnende hardlopers

Het is al een tijdje geleden dat ik besloot te beginnen met bloggen. Destijds ging het over alles wat ik in mijn leven meemaakte en wilde delen. Later kwam de focus op hardlopen en gezond leven, want dat is ook wat belangrijker begon te worden in mijn leven. Sinds die tijd heb ik al heel wat artikelen geschreven, voor zowel de beginnende hardloper als de ervaren loper. Die artikelen blijven natuurlijk bestaan, maar door alle aanvullingen die ik publiceer verdwijnen ze een beetje in de geschiedenis. Ze staan verder dan ooit van homepage, en er is slechts een verdwaalde google-er die hem tegen komt. Dat is zonde, want die tips die gelden nog steeds. Om die artikelen weer even in de spotlight te zetten, deze verzamel blog met alle tips voor beginnende hardlopers. 

Wat neem jij mee met hardlopen

Voor hardlopen heb je niet veel spullen nodig, maar je kunt ook niet blind alles thuislaten. Daarom een artikel met 5 dingen die onmisbaar zijn tijdens je rondjes hardlopen. Je identiteitskaart bijvoorbeeld: veel mensen vinden het onnodig om die mee te nemen, maar de politie denkt daar anders over. Het niet kunnen legitimeren als over straat gaat is duur. 

Soorten hardlooptrainingen

Weet jij hoeveel soorten hardlooptrainingen er zijn? Nou, het zijn er veel! Ik ga ze niet allemaal uitleggen (kan ook niet, ze zijn niet te tellen), maar ik heb de 9 'grootste' soorten trainingen voor je omschreven. Alle trainingen die je kunt verzinnen passen binnen een van deze categoriën. 

Welk app gebruik jij?

Vraagje, welke app vind jij het fijnst om te gebruiken tijdens het hardlopen? Momenteel loop ik met Nike, die heeft eindelijk een Nederlandse stem en is momenteel mijn favoriet. Als je nu niet weet welke app je gaat gebruiken, raad ik je dit artikel aan. Hierin vergelijk ik de app van Nike met die van Endomondo

12 dingen die iedere hardloper zou moeten weten

Weet jij hoeveel vocht je verliest tijdens het hardlopen? Of hoe snel je je trainingen 'mag' opbouwen zonder veel risico te lopen op blessures? Deze, en 10 andere tips vind je in het artikel: 12 dingen die iedere hardloper zou moeten weten.

Mijn gouden regels

Verder heb ik nog een aantal gouden regels. Zo is het natuurlijk heel belangrijk dat je schoenen een felle kleur hebben, en je schoenen passen bij je outfit. Scroll nu niet gelijk door, er staan ook zinvolle regels in. Een paar…

Zo houd je het hardlopen WEL vol

Ben jij iemand die vaak begint, maar ook net zo vaak weer stopt? Dat is nu afgelopen. In dit artikel geef ik je een stappenplan om het hardlopen wel vol te houden, zodat je de voordelen echt gaat merken en je gaat genieten van vooruitgang. Niet voor niets lopen zoveel mensen hard, zeker nu de temperaturen omhoog gaan kom je ze met bosjes tegen. 

Hardlooptips van bekende hardlopers

Niet alleen ik geef veel tips, in dit artikel laat ik andere lopers aan het woord. Annemerel bijvoorbeeld, die je natuurlijk wel kent van haar blog, is een echte ervaringsdeskundige. Ik ben dan ook blij dat zij haar tip heeft willen delen. 

Nog meer tips

Vind jij hardloopschoenen ook zo duur? In dit artikel vertel ik je 2 manieren om minder geld kwijt te zijn aan hardloopschoenen. Hardloopkleding hoeft ook niet duur te zijn, hier vind je 11 adresjes waar ze goedkope hardloopkleding verkopen

Hoe vaak train jij? En weet je hoe vaak je zou moeten trainen?

Zou je je eigen bijdrage willen leveren in de reacties? Dat zou ik, en de andere lezers, heel leuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *