Run!: Lopen met een loopgroep

Ik ben eigenlijk altijd een alleenloper geweest. Ik ging altijd in mijn eentje op pad, vermaakte mezelf en kwam in mijn eentje weer terug. Een hele tijd heeft dit gewerkt, ik was fanatiek en wilde niet met iemand lopen die misschien heel andere ideeen had dan ik. Ik wilde op mijn eigen manier lopen, op mijn eigen tempo en mijn eigen route. Ik wist destijds heel goed welke trainingen ik wilde doen, en deed ze ook: ik hoefde met niemand rekening te houden. 

Die gedrevenheid verdween op een gegeven naar de achtergrond. Ik ging nog steeds regelmatig naar buiten, maar mijn trainingen werden steeds makkelijk. Met vlagen kwam het ook wel weer terug, dan ging ik weer echt knallen. Echter, de laatste maanden bleef de gedrevenheid maar weg, en ik liep nog steeds in mijn eentje. Het werd ongezellig om alleen te lopen, ik kon met niemand kletsen. Af en toe belde ik een keer iemand op, maar ja: dat doe je ook geen 3 of 4 keer per week. Ik heb al geprobeerd Netflix te kijken (niet handig) tijdens het hardlopen, maar daarvoor schudde mijn telefoon teveel. 

Gezelligheid in het bos

Kortom: de rondjes hardlopen werden wat eenzamer, en daarnaast kon ik mezelf niet echt meer uitdagen. Ik werd te lief voor mezelf, dat is af en toe niet erg, maar het moet natuurlijk niet de standaard worden. Een lang verhaal kort: ik moest iets verzinnen dat meer gezelligheid en meer gedrevenheid opleverde. Dat werd voor mij een loopgroep. Ik loop nu twee keer per week met een groep hardlopers en een trainer door het bos hier in de buurt. Wat is dat zwaar trouwens! Een bos is niet te vergelijken met asfalt, dat is het eerste dat ik heb geleerd! Maar oke, de trainer: hij verzorgt de trainingen, ik hoef alleen maar te volgen. Gaat hij rennen, ga ik rennen. Gaat hij wandelen, ga ik wandelen. Ik wil niet onderdoen voor de andere lopers, dus ik loop wel door, en bovendien geeft deze groep mij heel veel energie. Wat een genot om anderhalf uur te mogen trainen! De laatste keer dat ik mezelf tot anderhalf uur lopen heb kunnen zetten is lang geleden. Heel lang geleden. 

Nieuwe doelen

Deze verandering heet wel tot gevolg dat ook mijn doelen zijn veranderd, maar daarover lees je deze week meer in een andere post. Hoewel ik mijn doelen nog steeds goed bij mij vind passen, is het natuurlijk wel zo leuk om ook te trainen voor de doelen die passen bij het trainingsschema van de loopgroep. Welke veranderingen het mee zich mee gaat brengen vertel ik jullie binnenkort! Nog even geduld! 

Oh, trouwens: voor ik het vergeet: vanaf morgen kunnen jullie weer een hardloopdagboek verwachten. Kom je dan weer even langs?

2 thoughts on “Run!: Lopen met een loopgroep

  1. Erg goed dat je bent gaan meelopen in een groep. Nieuwe contacten opdoen is altijd leuk. Een beetje gezelligheid kan nooit geen kwaad šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *