Run!: Hardlopend het weekend in

Door de jaren heen is hardlopen voor mij een manier geworden om dingen te vieren. Zo begin ik het liefst iedere week met een rondje hardlopen op maandag. Zelfs de dinsdag vind ik vaak al te ver in de week, de maandag moet het dan toch echt worden. Ik vier dan de maandag, de nieuwe week, maar het is ook gewoon fijn om de eerste training al gelopen te hebben. Het liefst doe ik op maandag dan ook echt een een kwalitatief goede training, gewoon een rondje hobbelen zit er dan meestal niet in. Dat heeft ermee te maken dat ik graag een goede training heb gedaan, ‘voor het geval dat’. Mochten er de rest van de week allemaal dingen gebeuren die ervoor zorgen dat ik niet hard kan lopen, dan heb ik die week in ieder geval toch 1 training gedaan. Ook al duurt het dan weer ongeveer een week tot de volgende training, die ene heb ik dan toch in the pocket. 

Het weekend staat voor mij vaak ook, deels, in het teken van hardlopen. Op zaterdagochtend heb ik een training met de loopgroep, dan gaan we om 9.00 van start in het bos in de buurt. Soms loop ik voor die tijd nog een rondje, om zo mijn trainingen uitdagender te maken. De trainingen met de loopgroep duren altijd langer dan een rondje alleen, en het duurt dan ook vaak tot 10.45 tot ik weer thuis ben. Het grappige is, vaak heb je al met al slechts 5 km afgelegd in die bijna 2 uur dat je van huis bent. 

Toch vind ik die trainingen een heel fijne manier om het weekend mee te beginnen. Het geeft me een goed excuus om ’s avonds chips te eten en een wijntje te mogen. Bovendien is het ook nog eens ontzettend gezellig om met zijn allen te lopen. Lekker kletsen onderweg en soms ook een beetje klagen over hoe zwaar de training is terwijl we eigenlijk niet anders zouden willen. Het weekend kan dus prima gevierd worden door middel van een lekkere training. Het is het moment om het eens uitgebreider aan te pakken dan door de weeks, om de auto te pakken en ergens naartoe te rijden voor je training of om eens een lange duurloop te doen. Het weekend bied meer kansen op variatie, en misschien dat het daarom wel zo fijn is om in het weekend te lopen. 

Vandaag is het vrijdag, dat betekent dat het weekend voor de deur staat. Misschien heb je al weekend als je dit leest, misschien nog niet, maar je bent nooit te laat om het weekend te vieren. Dus, trek je hardloopschoenen aan en ga naar buiten. Loop een rondje, doe je training en doe iets anders dan normaal. Morgenochtend mag trouwens ook nog, dat is ook nog het begin van het weekend. Loop wanneer je wilt, of dat nu vandaag, morgen of zondag is, maar vier het weekend met een rondje hardlopen. Heel veel plezier, sportievelingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *