Run!: Hardlopen om 7.00

Op mijn ideale dag sta ik ’s ochtends om 06.00 naast mijn bed, trek ik mijn hardloopkleding aan en rond 7.00/07.15 kom ik bezweet weer thuis. Ik stap onder de douche, warm daar op (want ik wacht altijd veel te lang met douchen dus dan ben ik al heel koud geworden) en daarna trek ik lekker mijn joggingbroek aan. Nog voor het 08.00 schuif ik met mijn laptop, bakje Brinta en kopje thee aan de keukentafel waar ik aan het leren ben, of aan het bloggen, terwijl ik de wereld langzaam licht zie worden.

Nu zeg ik, op mijn ideale dag. Alsof het eigenlijk nooit voorkomt en ik het wel graag zou willen. Gelukkig zit het net even wat anders en ziet mijn ochtend er minstens een keer per week zo uit. De andere dagen moet ik naar school, of vergeet ik ’s ochtends hoe lekker het ook alweer is om vroeg uit bed te gaan om te lopen. Dat zijn de dingen die ik mij realiseer als ik eenmaal buiten ben, of als ik zie dat het nog steeds heel vroeg is als ik klaar ben. Dat soort dingen realiseer ik mij nooit wanneer ik bed lig, dan wil ik altijd nog even blijven liggen, rustig wakker worden en smoesjes verzinnen om niet buiten te gaan. Eigenlijk zonde, want ik voel me zo gelukkig als ik loop. En die smoesjes, die winnen het dan ook nog eens. Niet dat ik dan niet meer ga lopen, maar het word vaak wel een beetje later.

Hoe eerder in de week het is, hoe groter de kans dat ik zo vroeg naast mijn bed sta. De vorige periode was ik iedere dinsdag en donderdag vrij, dan was de kans groot dat ik op dinsdag inderdaad vroeg ging lopen, en op donderdag was dat meestal al wat later. Dan was een uur of 8 wanneer ik buiten stond, en in het weekend.. tja, dan is het nog later. Dan is het al makkelijk 10.00 of 11.00 wanneer ik eens buitenlucht inadem. Maar ja, dat geeft helemaal niet. Uiteindelijk ben ik toch wel blij als ik thuis kom, en mijn bakje Brinta en kop thee wachten wel op me. Die hebben gelukkig niet zoveel haast.

Toch zou ik liever willen dat ik ’s ochtends gelijk op sta om naar buiten te gaan, omdat ik helemaal smoesjes heb om het uit te stellen. Misschien moet ik een minder lekker bed kopen, dan wil ik er niet eens in blijven liggen. Of ik moet mezelf een schop onder de kont geven, dat kan natuurlijk ook. Niet aanstellen, gewoon gaan. 

2 thoughts on “Run!: Hardlopen om 7.00

  1. Vier keer per week eruit om 6 u om te lopen! Heerlijk (toch als ik er een paar uur later op terugkijk, haha) šŸ˜€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *