Run!: Hardlooptag

Het is weer tijd voor een tag, dit keer een hardloop-tag. Lees hier over mijn favoriete hardloopkleding, op welke schoenen ik loop en waar ik ECHT niet tegen kan tijdens mijn run.

Wanneer besloot je te gaan hardlopen?


Ik heb toevallig net mijn statistieken doorgenomen, en ben toen tot de ontdekking gekomen dat ik al sinds 2013 loop. Ik liep alleen erg in fases, een maandje wel-half jaar niet-maandje wel-half jaar niet. Ik heb hardlopen alleen nooit los kunnen laten en heb er veel over gelezen. Ik weet dus redelijk veel van hardlopen, maar ben qua conditie best wel een groentje.

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?


Teveel kilometers willen maken met de te weinig herstel. Ik liep iedere week meer dan 25 km aan duurlopen, herstelde daardoor weinig en liep een gigantische knieblessure op. Daarnaast deed ik ook niet veel aan goede voeding, dus ik was niet echt lekker bezig.

Heb je wel eens last gehad van blessures?


Ja, ik heb een flinke knieblessure gehad, waar ik eigenlijk nog steeds herstellende van ben. Gelukkig weet ik nu veel meer over mijn lichaam dan toen, en kan ik ook echt naar de signalen luisteren. Ik kan nu ook blijven hardlopen terwijl mijn knie alleen maar beter wordt.

Wat is jouw sportoutfit?


Met dit weer het liefst een lange broek en een longsleeve. Als het iets kouder is een hemd en een vest daarover. Dat is heerlijk praktisch, maar ik vind het niet mooi staan. Daarom draag ik het niet zo vaak. Als het warmer wordt kan ik niet wachten tot ik weer in een korte broek met hemdje kan lopen, heerlijk!

Welke schoenen draag jij tijdens het lopen, heb je aan en afraders

Ik heb 3 paar schoenen waar ik momenteel op loop. Ik loop mijn duurlopen en tempolopen op Nike Zoom Structure 18 Flash. Die zitten heerlijk en kunnen mij heel wat uren vergezellen. Daarnaast heb ik een paar Nike Free’s, ideaal voor de herstelloopjes. Mijn derde paar zijn Saucony Ride 6. Lelijk als de nacht, maar ze zitten prima. Ze zijn echter al oud en gaan dus eigenlijk alleen maar mee het bos in.

Gebruik je apps tijdens het hardlopen?

Ja, ik heb de Nike app aan staan tijdens mijn trainingen. Die vertelt mij iedere kilometer hoe ik gelopen heb. Die app werkt echt heel erg fijn vind ik! Als ik snelheidstrainingen doe, en ik moet ieder moment weten hoe hard ik ga heb ik ook een sporthorloge om mijn pols en houdt ik mijn training dus 2 keer bij.

Wat staat er nog op je wishlisht?


Haha, wat niet? Ik wil nog heel graag een lange broek, want ik heb nu maar 1 broek die fijn genoeg zit om verder dan 5 km te lopen. Daarnaast wil ik nog graag een paar knalroze schoenen, dat staat gewoon zo gaaf met lopen.

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het lopen en wat is juist bemoedigend?


Waar ik mij het meest irriteer tijdens het lopen is als mensen commentaar hebben op mijn prestaties. Zo liep ik een tijd geleden door het dorp, mijn moeder naast mij op de fiets. Ik had mijn training erop zitten, en had voor mijn doen een hele mooie tijd gelopen. Ik was best wel trots op mezelf. Ik was dus enthousiast aan het praten, komen wij een man tegen. Die man wist mij te vertellen dat ik helemaal niet snel was, dat kon hij vroeger veel sneller. Ik had dus, volgens hem, helemaal niks om trots op te zijn. Ik had het gewoon helemaal niet goed gedaan zei hij. Daar kan ik dus echt niet tegen, iedereen doet wat hij of zij kan, en ik zie echt geen reden om dat de grond in de trappen. Nu kan het mij niet zoveel schelen, maar ik hoop dat mensen die onzeker zijn hem niet tegen komen.

Verder vind ik honden die je achter na gaan zitten irritant, dat verstoort mijn ritme.

Wat ik heel bemoedigend vind is als mensen tijdens mijn run zeggen dat ik goed bezig ben, dat vind ik heerlijk. Het is goed voor mijn zelfvertrouwen, en ik ga er net een beetje harder van lopen. Oh ja, en als de hardloopfoto die ik op Instagram heb geplaatst wordt geliked.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *