Run!: Hardlooptag van Teddlicious

Het is alweer even geleden dat ik een tag schreef, dus het is weer tijd voor een nieuwe. Sterker nog, eigenlijk wil ik iedere maand een tag doen, of ze ook allemaal over hardlopen gaan denk ik trouwens niet. Deze tag vond ik op Teddlicious, met onder andere de vraag naar mijn grootste ergernissen, mijn schoenen en of ik loop met een app (cijfertjesfreak). 

Wanneer besloot je te gaan hardlopen?

Volgens mij was dat augustus 2013, dus bijna 3,5 jaar geleden. Ik wilde aan mijn conditie werken en hardlopen zou voor mij de beste sport om te gaan doen. Dat bleek ook zo te zijn, want hoewel ik best wat dipjes heb gehad loop ik nog steeds. Ik heb tussendoor geen andere sport gedaan en daar ook eigenlijk nooit behoefte aan gehad. 

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?

Heel cliché eigenlijk, want ik denk dat veel hardlopers dit antwoord gaan geven: te snel op willen bouwen. Toch weet ik niet helemaal zeker of dit waar is, ik kreeg vrij snel een blessure aan mijn knie, maar dat is en blijft een zwakke plek. Hoewel ik nu minder kilometers maak dan ooit voel ik mijn knie nog regelmatig tijdens het rennen. Te hard van stapel lopen kan dan echt niet de oorzaak zijn, dus misschien heb ik wel gewoon een zwakke knie en ik die toen ook al. Ik weet ook wel, na een tijdje niet gelopen te hebben door die knie, ben ik toch weer gaan rennen. Vanaf dat moment verdween de pijn. Heel raar, dus. 

Heb je wel eens last gehad van blessures?

Nou ja, zoals ik al zei heb ik een keer een knieblessure gekregen. Verder heb ik eigenlijk geluk (of noemen we het wijsheid) want daarna heb ik nooit meer een blessure gekregen. Hopelijk blijft het zo, want daar zit natuurlijk ook echt niet op te wachten!

Wat is jouw sportoutfit?

Dat is echt heel erg afhankelijk van het weer. Het enige dat vaststaat is dat ik een sportbeha draag van de Hema. Verder draag ik buiten altijd Nike’s (Zoom Structure of Free 5.0), maar op de loopband draag ik een paar schoenen van de Scapino. Ik zou daar nooit mee naar buiten gaan, maar voor opwarmen of een korte training op de loopband zijn ze prima. Verder komt mijn kleding eigenlijk overal en nergens vandaan en draag ik elke training weer wat anders. 

Welke schoenen draag jij tijdens het lopen, heb je aan en afraders?

Het liefst draag ik mijn Nike Free 5.0, die zitten heerlijk en zijn lekker licht. Ze zijn alleen niet heel geschikt voor mijn manier van lopen, en daarom draag ik ook regelmatig Nike Zoom Structure. Die lopen ook heel erg lekker, maar zijn wel een stuk zwaarder. Het fijne aan die schoenen is dat ik ze in de Flash variant heb gekocht. Dat betekent dat ze winddicht en waterdicht zijn. Mocht ik dan toch eens in de regen naar buiten, dan zijn die schoenen perfect. Oh ja, en natuurlijk mijn Scapino schoenen voor op de loopband. 

Gebruik je apps tijdens het hardlopen?

Ja, ik loop altijd met de app van Nike. Ik hoor van iedereen dat ze zijn overgestapt omdat ze nu steeds vastloopt, maar ik heb dat probleem nog echt helemaal niet gehad. Ik vind het voor nu de fijnste app die er op de markt is voor het hardlopen. Het is wel zo dat ik af en toe wissel van app, en dan handmatig de training in de app zit. Toch blijft Nike de app die ik het meest gebruik. Ik heb trouwens die app wel eens vergeleken met die van Endomondo. Klik hier om bij die vergelijking te komen. 

Maakt lopen je hoofd juist leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?

Eigenlijk beide! Ik ga wel eens hardlopen als ik inspiratie nodig heb om te schrijven, dan kom ik weer op nieuwe ideeën en kan ik soms met best een lang lijstje thuiskomen. Het nadeel is wel dat dat lijstje maken best lastig is, al rennend. Een andere keer (bijvoorbeeld als leerpauze) vind ik het fijn om mijn hoofd leeg te maken en echt even los te komen van de leerstof. Ik voel me dan weer “vernieuwd” en kan weer met een frisse blik aan de slag. 

Wat staat er nog op je wishlist?

Mijn wishlist is zo lang, daar kan ik beter een nieuwe blog over schrijven! Ik zou in ieder geval graag nog een leuk setje met korte broek en top willen. Daarnaast zou ik het ook helemaal niet erg vinden om nog eens een nieuw paar hardloopschoenen aan te schaffen. Een nieuw paar Nike Free (in het blauw!) bijvoorbeeld, maar misschien ook wel eens een heel andere schoen. Ik weet het nog niet.. 

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het lopen en wat is juist bemoedigend?

Ik heb een hekel aan honden die achter je aan rennen wanneer ik ergens loop. Hoewel ik niet echt bang voor honden ben, weet ik wel dat ik in hun ogen aan het uitdagen ben en heb je toch met een levend wezen te maken. Je weet gewoon nooit zeker hoe zo’n hond op je reageert en daarom vind ik het heel vervelend. Daarnaast kan ik er niet goed tegen als mensen commentaar hebben op mijn training. Als ik na een paar kilometer even bij wil komen, of gewoon even wil stoppen omdat ik een leuke foto wil maken, dan vind ik dat dat moet kunnen. Ik wil genieten van mijn runs, en als dat kan door af en toe even te stoppen en te genieten van mijn omgeving dan vind ik dat helemaal prima. Daarnaast is er ook zoiets als intervaltraining, waarbij wandelpauzes al helemaal normaal zijn. 

Wat is jouw grootste ergernis tijdens het hardlopen?

Ik erger me het meest aan loslopende honden en bemoeizuchtige mensen, andere ergenissen heb ik eigenlijk niet. Ik ben een gelukkig loper! Niet helemaal waar natuurlijk, ik zal me best wel eens ergens aan ergeren, maar ik kan me nu niets bedenken. 

Waar irriteer jij je aan bij het hardlopen?

 

 

Ps: laatst was ik tags van het begin van de blog aan het lezen, super grappig! Toen beweerde ik nog dat ik nooit meer zou gaan hardlopen en dat ik die tijd echt wel gehad had. Haha, niet dus! Dat was trouwens ook die tijd dat ik dacht dat gezond eten niks voor mij was, duidelijk een van die dips die ik in dit artikel omschreef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *