Run!: Grenzen verleggen

Om ergens beter in te worden, moet je datgene oefenen. Dat is met alles zo, en dus ook met hardlopen. Als je sneller wilt worden, zul je sneller moeten lopen. Als je verder wilt kunnen lopen, moet je de afstanden gaan uitbouwen. Kortom: je moet je grenzen gaan verleggen, uit je comfortzone stappen. Dan wordt je beter. 

Dat uit je comfortzone heb ik deze week ook gedaan. Woensdag had ik namelijk weer een training met de loopgroep en ik besloot toch maar eens mee te gaan trainen met de snelle groep. Volgens het schema deden zij een training dat voor hen vrij makkelijk was, voor mij een goed moment om in te stappen dus. Ik begon stoer voorop, maar zakte na een paar herhalingen toch steeds verder naar achter. Toch maakte het me niet uit, ik was blij met hoe het ging. Ook al was dit voor hen een makkelijke training, ik heb mijn grenzen verlegd. Dit soort trainingen gaan ervoor zorgen dat ik beter word. Dat ik sneller en sterk word.

Dat grenzen verleggen, dat doe ik ook door middel van de 30 dagen plankchallenge die ik woensdag online zette. Krachttraining (of iets dat erop lijkt) vind ik namelijk lang niet zo leuk als hardlopen. Ik ga dan ook veel liever een blokje om dan dat ik een paar keer aan wat gewichten ga hangen. Maar ja: een goed en sterk lichaam krijg je toch echt sneller door krachttraining dan door blokjes om. En dus zoek ik iets dat net buiten mijn comfort-zone ligt, maar wel haalbaar. Planken dus, 30 dagen lang.

Dat grenzen verleggen heeft wel iets spannends. Niet alleen bij hardlopen, maar bij alle dingen uit het het leven. Uit je comfortzone stappen betekent dat je je gaat bevinden in een heel nieuw gebied. Misschien heb je het gebied weleens kunnen bekijken, maar je hebt er nog nooit zelf ingestaan. Je hebt het nog niet zelf kunnen ervaren, en je weet dan ook niet hoe het bij jou gaat uitpakken. Dat is spannend, maar wel oké. Je zult namelijk niets nieuws ontdekken als je in je eigen zone blijft. Daarom ga ik 30 dagen planken, train ik mee met de plusgroep en zal ik steeds meer mijn grenzen verleggen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *