Run!: Een moeilijke beslissing

Ik loop al weken te verkondigen dat ik volgende week aan de start van de halve marathon zal staan. Ik loop ook al weken te verkondigen dat het wel goed zal komen, ook al gaat het niet zo snel. Daarnaast loop ik ook al weken te verkondigen dat mijn duurlopen slecht gaan, en dat mijn motivatie en doorzettingsvermogen verdwijnen. Daarom neem ik nu een beslissing: volgende week sta ik niet aan de start. 

Niet klaar

Ik merk dat ik niet klaar ben om die 21,1k af te leggen. Misschien trekt mijn lichaam het wel, maar ik merk dat ik mezelf te ver heb gepushed, en mezelf daarom een dip in heb getrokken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Ergens in mij schuilt nog het gevoel: een wedstrijd lopen is anders, het publiek trekt je er wel doorheen. Maar mijn verstand zegt dat het niet goed is. Mijn verstand zegt dat het beter is om nu even te doen wat ik wil, wat ik leuk vind, en niet in het teken van de halve van Zwolle. Een lastige beslissing, zeker nadat ik zoveel moeite heb gedaan nog een startbewijs te krijgen. Dat startbewijs krijg ik een dezer dagen, dus misschien krabbel ik nog terug.. Niet de bedoeling! 

Op dit moment kan ik me gewoon niet op de halve verheugen, maar ik vind het ook heel erg om hem niet te lopen. Maar.. als ik de duurlopen niet vol kan houden, is het dan wel verstandig om het wel te doen? Oke, dit gaat niet de goede kant. Normaal krijg ik een goed gevoel van bloggen, op dit momenteel voel ik dat ik alweer redenen aan het bedenken ben om wel te lopen. Oke, ik zet de feiten even op een rijtje: 

  • Ik vind lange afstanden niet meer leuk
  • Omdat de trainingen heel slecht gaan, vermindert mijn plezier in het lopen
  • Ik ga me heel schuldig voelen als ik niet ga lopen volgende week
  • Hoe slechter ik volgende week loop, hoe makkelijker het is om mijn tijd te verbeteren
  • De kans dat ik binnen 2:45:00 over de finish kom is klein (ienieminiklein)
  • Ik merk dat mijn lichaam niet klaar is voor zulke afstanden (met Pasen liep ik 15k, en dat ging goed. Daarna is geen duurloop goed gegaan)

Dit is het meest rommelige artikel dat ik ooit heb geschreven, ik weet het. Ik zie ook niet hoe ik dit artikel netter op papier ga krijgen, maar ik wil het ook niet verwijderen. Ik wil jullie graag meenemen in mijn beslissingen en twijfels, ook al zijn die niet zo positief als ik ze eigenlijk wil delen op de blog. 

Het begon zo daadkrachtig, dat ik eindelijk mijn beslissing had genomen. Maar ineens ben ik niet zo daadkrachtig meer, en begin ik al te twijfelen. Tja, thats me. De eeuwige twijfelaar. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *