Run!: Digitale sportondersteuning: De 7 beste hardloopapps!

*Gastblog* Vroeger ging je als hardloper van huis en keek je op je horloge hoe lang je gelopen had. De tijd dat je van huis ging en ongeveer wist wat je gelopen had en hoe lang je er over gedaan hebt, is voorbij. Vandaag de dag zijn we zover dat we alles willen meten. Meten is weten! We hebben allerlei statistieken tot onze beschikking. Dit kunnen we vervolgens delen via sociale media en zo is iedereen op de hoogte van jouw prestaties.

Ontdek hieronder een aantal apps die zeer nuttig zijn voor het hardlopen:

Nike+ Running

Het merk Nike is ons allen bekend. Het is een perfect merk voor sporters. Deze app laat – wanneer je gaat hardlopen – zien wat je tijd is en hoeveel meter je hebt afgelegd. Ook probeert Nike de hardlopers te stimuleren door aan te geven wat de recordtijden zijn. Zo blijf je gemotiveerd en kan je later alles delen via de sociale media. Hoppa, maak na afloop een selfie, zodat iedereen ziet dat je alles gegeven hebt.

Endomondo

Dit is een zeer overzichtelijk app die ook nog eens gratis te verkrijgen is. Uiteraard worden tijd en afstand vastgelegd. Tijdens het lopen ben je in staat om via GPS te checken waar je bent. Je krijgt een signaal wanneer je op de helft van je trip bent, zodat je de weg naar de finish kan inzetten. Het is een mooie app waarmee je ook andere kan toevoegen. Zodoende kan je tijdens vergelijken en ook challenges opzetten.

Strava

Deze app kost slechts 54,99 euro per jaar, maar je krijgt er ook wat voor terug. Potverdikkeme, wat een mooie app. Je hebt ook een gratis versie, maar die is iets beperkter. Wanneer je een klein bedrag betaald, krijg je te zien hoe je je verhoudt ten opzichte van andere deelnemers van jouw leeftijd en gewicht. Natuurlijk zie je ook de gelopen afstand, de tijd en de gemiddelde snelheid. Toffe app!

Runkeeper

Bij Runkeeper staat de vooruitgang centraal. Na het hardlopen zie je direct alle data die je graag wilt zien. Tijd, tempo, afstand, hartslag… het is een hele complete app. Deze app heeft meer dan 25 miljoen gebruikers en dit heeft grotendeels te maken met de connectiviteit. Je maakt heel eenvoudig verbinding met anders applicaties.

Runtastic

Er is een gratis versie beschikbaar, maar de betaalde versie is zoveel toffer. Je kan live aanmoedigingen krijgen en je ontvangt enorm gedetailleerde data. Wekelijks krijg je een rapportage met daarin allerlei statistieken en trainingsdata. Zo kan je heel eenvoudig zien of je sneller wordt en fitter bent. Gedurende het hardlopen kan je digitale aanmoedigingen krijgen. Maar het meest toffe aspect is de bibliotheek van verhalen. De spanning van het verhaal wordt weergegeven in de muziek met een verhoogd aantal beats.

Garmin Connect

Dit is voor de echte data-freaks. Naast het feit dat de data kant-en-klaar wordt weergegeven en de grafieken zeer duidelijk zijn, kunnen je vrienden je ook volgen wanneer je hardloopt. Je kan ook tegen andere racen, oftewel een digitale hardloopwedstrijd houden. Dit houdt het spannend!

Map My Run

Dit is meer dan alleen een hardloopapp. Deze veelzijdige applicatie brengt een volledige levensstijl in beeld. Zo worden ook je voedingsgewoonten bijgehouden. Hier rolt belangrijke informatie uit: wat kan je veranderen aan je voeding? Hartslagdata, vrienden die je live kunnen volgen en voedingsadvies… Het is een vrij complete applicatie.

Dit artikel is geschreven door Nick Keijzer. Tekstschrijver voor Klik Proces, Slotenmaker Den Haag en Ben Roos Dakbedekking BV.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *