Run!: De weg naar de gewoonte

Hardlopen is iets dat altijd een rol in mijn leven blijft spelen, zo lijkt het nu. Feitelijk gezien is hardlopen niet belangrijk, maar toch is het wel belangrijk voor mij. Oké, het is gezond, maar dat zijn alle andere sporten ook. En ja, het is goed voor de lijn, maar ook dat geldt voor andere sporten (of gezond eten, dat is nog veel beter voor de lijn). Toch komt het niet vaak voor dat ik niet loop, en er ook niet mee bezig ben.

De afgelopen tijd had ik heel andere dingen aan mijn hoofd dan hardlopen. En, al zou ik dat wel hebben, dan nog had ik er echt geen tijd voor. Ik was gewoon bezig met andere tijdrovende bezigheden die gewoon belangrijker voor me waren. Toch is het zo dat hardlopen altijd in mijn hoofd blijft hangen (kan ik niet een klein stukje? Is er echt geen tijd? Ik zou eigenlijk wel moeten gaan… Mijn conditie wordt er zo niet beter wordt..), ook als het voor mij op dat moment geen prioriteit is. Het is zelfs zo, ben ik een hele tijd niet geweest, dan doen mijn benen gewoon pijn. Die moeten gewoon weer, en gaan protesteren als ze al even niet meer geweest zijn. Hier had ik 2 weken geleden last van: alles liep weer op rolletjes, alle activiteiten in mijn leven kregen weer een eigen plekje, alleen hardlopen nog niet. En toen voelde ik het: pijn in mijn benen. Of ik nu liep of stilzat, ik voelde ze alleen maar protesteren. Mijn benen vertelden mij heel duidelijk dat ik toe was aan een rondje. Dus dat heb ik ze dan maar gegeven.

Ondertussen probeer ik het hardlopen weer helemaal op te pakken, maar ik ben nog niet zo gestructureerd aan het trainen als een tijdje geleden. En, heel eerlijk, weet ik niet of dat ik nu wel doen. Alles is al zo vast, misschien is het juist ook wel fijn als dit lekker ‘losjes’ is. Gewoon lopen wanneer je zin hebt, en doen wat je leuk vindt, dat klinkt zo verkeerd nog niet. Vorige week liep ik 1 keer, en deze week lijken er gewoon 2 (of 3) trainingen in te zitten. Het gaat langzaam, maar ook hardlopen krijgt weer een eigen plekje in mijn routine, en daar ben ik heel blij mee. Want ook al had ik geen tijd, heb ik er bewust voor gekozen om niet te lopen, heb ik het wel oprecht heel erg gemist.

Mijn trainingen zijn dus gewoon weer te volgen via mijn instagram, waar jullie ook gelijk kunnen zien welk effect die maanden rust hebben gehad op mijn conditie. Jeetjemina, 20 minuten joggen en nog een pauze nodig hebben.. ach ja. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *