Run!: De verwende hardloopster

Als ik mezelf in een paar woorden zou moeten omschrijven, zou “verwend” wel een van die woorden zijn. Ik word verwend, ik heb een heel mooi leven dat helemaal mogelijk gemaakt wordt door Kay en daarnaast word ik ook nog eens door hem verwend als hij mijn bordje eten aangeeft of een glaasje wijn voor mij inschenkt.

Ik word niet alleen verwend, ik ben het ook. Eigenlijk wil ik wel gewoon mijn zin krijgen (wie niet, alleen ik ben daar iets duidelijker in), en als ik mijn zin niet krijg dan gedraag ik me als een… ja, als een verwend kind. Er zit nog wel enige vorm van realiteitsbesef in hoor, het is niet dat ik alleen maar loop te krijsen als mensen niet doen wat ik wil. Maar mijn zin krijgen, ja, dat doe ik liever.

Zo gaat het ook met hardlopen. Ik loop het liefst onder de perfecte omstandigheden. Als het regent blijf ik net wat vaker thuis dan wanneer het droog is. Het rare daarbij is, is dat ik het helemaal niet erg vind om onderweg een regenbui te vangen. Ik ga dus gerust weg als ik weet dat ik na 10 minuten door de plensende regen moet lopen, maar niet wanneer het op dat moment miezert. Als dat niet verwend is…

Daarnaast vind ik hardlopen met echte hitte heel vervelend. Zie dan je hartslag maar eens onder controle te houden! Bovendien, met heel veel water (dat onderweg ook warm wordt) is heel vervelend lopen. Maar, in deze tijd van het jaar, wanneer de eerste warme dagen zijn komen, kies ik juist de warmste uurtjes. Dan vind ik het genieten, dan is het ‘nieuw’. Bovendien weet ik dan dat ik mezelf eraan kan wennen voor de echte zomerhitte komt. Ook in de warmte lopen is dus niet altijd een probleem.

Wat wel (bijna) altijd een probleem is voor mij, is ijzel. Als het glad is buiten ga ik bijna niet hardlopen. Soms overdag, als er nog genoeg schone plekken zijn en ik goed kan zien waar het glad is, maar in het donker tref je mij dan niet buiten aan. Ik zie dat al helemaal fout gaan.. nee, ik sla over! Kortom, in de winter moeten de omstandigheden wel goed genoeg zijn om naar buiten te gaan.

Kortom: alle weersomstandigheden zijn op zich prima om in te lopen, maar wel op bepaalde momenten. Ja, ik ben een verwende hardloopster.

 

 

 

 

Bron afbeelding: Pixabay – Larisa – K

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *