Run!: De effecten van hardlopen op mij

Dat hardlopen goed voor je is, dat hoef ik je vast niet uit te leggen. Maar welke effecten hardlopen op mijn lichaam heeft (gehad), dat weet je vast nog niet. 

1. Gezonde huid

Sinds ik lekker aan het lopen ben merk ik dat mijn huid er veel beter uit ziet. Ik heb bijna geen acne meer, en mijn huidskleur is veel gezonder. Ik merk echt verschil, en hoef niet eens make-up op mijn gezicht te dragen. Een beetje eyeliner is voldoende. 

2. Lager vetpercentage

Een ander effect op sporten op mijn lichaam is mijn vetpercentage, dat duidelijk afneemt. Ik heb van mezelf vollere benen, maar die zijn nu al een stuk slanker dan voor ik begon met hardlopen. 

3. Dikke kuiten

Waar mijn vetpercentage afneemt, groeit de omvang van mijn kuiten. Niet door vet, maar door de spieropbouw die het hardlopen met zich mee brengt. Ik train mijn spieren niet eens buiten het lopen om, dus het komt echt alleen maar door het rennen. Dit is overigens niet alleen een voordeel: ik heb nu namelijk last van shin splints, en dat schijnt dus te kunnen komen van kuitspieren die snel sterk worden. 

4. Mooiere buik

Jullie hebben mijn buik natuurlijk al gezien, boven aan dit artikel, maar mijn buik veranderd ook zichtbaar door het hardlopen en het spelen met gewichtjes. Ook daar kom ik meer spiermassa aan en neemt mijn vetpercentage af. Dat gaat goed dus, laat het sixpack maar komen!

5. Meer energie, maar toch meer slapen

Een ander verschijnsel is dat ik overdag veel meer energie heb, maar dat ik 's nachts veel lekkerder slaap. Geen probleem voor mij, ik ben gek op slapen :-).

6. Positiviteitsgoeroe

Oke, dat ben ik niet, maar hardlopen laat mij wel echt veel positiever in het leven staan. Tijdens het lopen is er sowieso geen ruimte voor negatieve gedachten (behalve: ik kan niet meer, ik ga nooit meer intervallen, of: waarom duren die meters zo lang!) en kan ik alleen maar aan mooie dingen denken. Ook na het hardlopen is er in mijn hoofd veel meer plek voor fijne dingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *