Run!: 5 waanzinnige hardloopapps!

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone. Of je nu een nieuwe iPhone hebt of juist een refurbished iPhone. Je kan met deze apps alle kanten op, letterlijk! Superhandig natuurlijk. Ook wanneer je gaat hardlopen zijn er allerlei handige apps. Zo zijn er apps die jouw trainingsschema bewaken of die aangeven hoe je precies voor je lichaam moet zorgen voor het hardlopen. Download één van de onderstaande apps en zorg dat je topfit de finish tegemoet rent:

1. 5K Runner

Dit is een schitterende app die gratis te verkrijgen is voor zowel Android als IOS. Het is een ideale app, omdat je werkt aan een hardloopsessie van 5 kilometer. Het is fijn om een richtlijn te hebben, of dat nu tijd of afstand is. Deze app stimuleert je wekelijks om te gaan hardlopen. In het begin zal die driemaal 20 minuten zijn. Langzaamaan bouwt deze app het op. Wat fijn is dat de app ook je favoriete muziek aanpast aan het ritme. Op deze manier wordt je nog meer gestimuleerd om harder te lopen. Zo wordt je sneller en zal die 5 kilometer binnen no-time een makkelijk te nemen horde worden. Deze app is perfect geschikt voor de gemotiveerde en ongemotiveerde beginners.

2. Runkeeper

Wederom een gratis een app die te downloaden is voor Android en IOS. Deze app heeft inmiddels al meer dan 24 miljoen gebruikers. Dit heeft het mede te danken aan de gestructureerde en precieze wijze van het in kaart brengen van jouw hardloopsessies. Overzichtelijk en duidelijk! Het vergelijkt weken met elkaar, kijkt naar gemiddelde tijden en en laat je zien waar je je op moet richten. Een zeer bruikbare functie is dat je tijdens het hardlopen hoort wat je gemiddelde tijd en afstand is. Zo weet je altijd of je nog even moet aanzetten of juist even een versnelling terug kunt schakelen.

3. Strava

De naam van deze app maakt niet direct duidelijk dat het om een hardloopapp gaat. Desalniettemin kan ik je mededelen dat deze gratis app werkelijk weergaloos is. Deze app wordt niet alleen bij hardlopen gebruikt, maar veel mensen gebruiken het ook voor andere sporten als fietsen, mountainbiken en ga zo maar door. Stippel eenvoudig een route uit en strijd met andere gebruikers om de snelste tijd. De app is gericht op een community, een zeer sportieve community weliswaar. Het is ook nog eens een zeer gedetailleerde applicatie. Een absolute aanrader dus!

4. Endomondo

Woop, woop, een superapp. Het grote voordeel van deze applicatie is dat je heel duidelijk en eenvoudig je eigen trainingsschema kunt opstellen. Jouw schema zal voorzien worden van een uitleg waardoor je nog gemotiveerder raakt. De drang om je aan dit schema te houden is sterk aanwezig. Hierdoor zal je altijd willen presteren! Het is een zeer gestructureerde applicatie zonder al teveel toeters en bellen.

5. RunGo

De naam van deze app is al duidelijk genoeg: Rennen en Gaan! Hoogstwaarschijnlijk ben je al bekend met de hardlooproutes bij jou in de buurt. Maar wat nou als je ergens op bezoek bent en je wilt even lekker een stapje gaan hardlopen? Het antwoord op deze vraag is RunGo. Probeer het maar eens. Deze app voorziet jou van de leukste hardlooproutes in de buurt. Lokale hardlopers kunnen zelf hun eigen route uploaden en aangeven waarom dit een toffe route is. Gedurende het lopen zal een stem jou de weg wijzen. Tegelijkertijd wordt de tijd en de snelheid bijgehouden. Nauwkeurig en informatief. Deze app is perfect voor mensen die graag eens een nieuwe route willen gaan lopen en toch op de eindbestemming willen aankomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *