Run!: 5 onmisbare dingen die mee gaan met hardlopen

Als ik ga hardlopen zijn er een aantal dingen die standaard meegaan. En dan heb ik het niet over hardloopkleding- of schoenen. Nee, dat je kleding aan hebt spreekt voor zich. Tenzij je liever naakt loopt natuurlijk, mag ook natuurlijk, waait zo lekker door.

Welke 5 dingen zijn echt niet te missen?

 • Je identiteitskaart, natuurlijk. Hardlopen is een goedkope sport (als je de shopverslaving die je meegeleverd krijgt niet mee telt), maar als je een boete krijgt omdat je zonder identiteitsbewijs over straat gaat wordt het ineens een dure grap. Ik heb zelf een rijbewijs en een id-kaart, de id-kaart zit standaard in mijn hardloopriempje.
 • Persoonlijk loop ik nooit zonder mijn telefoon. Niet alleen omdat mijn telefoon mijn run bijhoudt, maar ook omdat ik het een stuk veiliger vind om bereikbaar te zijn. Sowieso ga ik niet graag zonder telefoon weg, maar als ik ga hardlopen al helemaal niet. Stel dat ik ergens door mijn enkel ga, hoe fijn is het dan dat je iemand kan bereiken om je te komen halen?
 • Wat ik ook altijd meeneem zijn de gegevens van het thuisfront. Ik heb een geplastificeerd kaartje in mijn hardloopriem zitten waarop de telefoonnummers van mijn moeder en vriend staan, samen met de naam van mijn huisarts en mijn bloedgroep. Dat kaartje zit altijd in hetzelfde vakje als mijn id-kaart. Mocht er dus iets met mij gebeuren onderweg (ik loop ook vaak in het donker, en je zal maar aangereden worden), dan zijn de belangrijkste gegevens in ieder geval duidelijk. Just in case.
 • Bij de kortere afstanden misschien nog niet, maar als ik langere afstanden loop neem ik altijd een flesje water en een beetje eten mee. Je weet nooit wat er gebeurd en bij mij in de buurt zijn er maar weinig winkels of tankstations waar je wat kunt halen. Ik neem dus altijd wat mee voor het geval ik dorst krijg of last krijg van de hongerklop.
 • Als ik niet 100% zeker weet dat er iemand thuis is als ik thuis kom neem ik een huissleutel mee. Als ik een zakje tot mijn beschikking heb zit het daar in, als ik dat niet heb strik ik de sleutel samen met mijn veters. Dan kan ik de sleutel ook niet verliezen. Vergeet dan geen dubbele knoop te maken!

Dit zijn voor mij echt de belangrijkste dingen om mee te nemen. Als ik alleen loop neem ik ook mijn koptelefoon mee, en bij temperaturen onder 15 graden ga ik ook niet zonder handschoenen van huis. Echt, ik stop mijn lange mouwen eerder weg dan mijn handschoenen.

En jij, wat neem jij allemaal mee als je gaat hardlopen?

2 thoughts on “Run!: 5 onmisbare dingen die mee gaan met hardlopen

 1. Dat is een stuk minder bagage als dat ik meeneem, jewist dat natuurlijk al šŸ˜‰ ik denk erover nog iets anders aan te schaffen voor onderweg: zo’n alarmpje dat heel veel geluid maakt. Dat is omdat ik een hele vroege vogel ben en soms van de rare types tegenkom…

  1. Ja, jij neemt echt een hutkoffer aan spullen mee heb ik gelezen. Moet daar niet aan denken.
   Dat alarmpje is geniaal! Klinkt inderdaad wel heel veilig om dat mee te nemen, zeker als je in Amsterdam woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *