Run!: 5 minuten mijlpaal

Oke, oke.. Ik weet het: er zijn zoveel fanatieke runners, die zich waarschijnlijk het moment dat ze blij waren met 5 minuten niet meer kunnen herinneren. Maar ik kom van dood-op na 1 minuut. Ik begon met een schema van 1 minuut hardlopen en 1 minuut wandelen, met gevaar voor eigen leven. De longen zaten in mijn mond, zo moe. En nu? Nu loop ik 5 minuten. Twee keer 5 minuten zelfs. Tijd voor een feestje!

Ik loop 17 april dus de cascadeloop in Hoogeveen. En daar moet voor getraind worden, zeker als je net hebt gelezen hoe goed mijn conditie was toen ik die uitdaging aannam. Ik heb een sporthorloge gehaald die bijhoud hoe ver en hoe snel ik loop, en een schema die mij gaat helpen opbouwen. Dat schema bestaat uit 2 of 3 keer dezelfde training voor je een stap hoger gaat, en die traint mij in 2 maanden tot een half uur.

Ik heb zelf ook een schema. Halverwege november wil ik 1,5 km aan een stuk kunnen lopen. Dan zit ik goed volgens mijn eigen planning. Het ziet er ook wel naar uit dat dat gaat werken. Als ik nu 2 keer 5 minuten kan lopen met een korte pauze, dan kan ik vast ook wel 7 minuten aan een stuk lopen.

In ieder geval: ik heb nu de 5 minuten gehaald, op naar de 10! Als het goed is kan ik dat over 2 of 3 weken, maar stiekem hoop ik natuurlijk sneller. Vanmorgen ging de training in ieder geval goed, al was ik wel wat langzamer dan ik hoopte.. Dat moet ik de volgende keer maar weer goed maken.

En jij? Loop jij ook graag hard?

2 thoughts on “Run!: 5 minuten mijlpaal

  1. Ga zo door! Ik zit op 25 weken aan 45 minuten aan een stuk. Het is even doorbijten (vooral in de herfst/winter) maar veel plezier ermee! xx

    1. Komt helemaal goed! De eerste wedstrijd staat al op de planning, 17 april loop ik de cascaderun in Hoogeveen!
      45 minuten is al een flinke tijd! Waar train je nu op? Loop je gewoon lekker door zoals het goed voelt, of ben je echt aan het trainen voor een ander doel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *