Run!: 5 dingen om te doen tijdens het hardlopen

Hardlopen wordt door veel niet-hardlopers gezien als een saaie sport. Persoonlijk ben ik het daar meestal niet mee eens, maar lange trainingen willen inderdaad wel eens wat saai worden. Daarom vandaag 5 dingen die je kunt tijdens het hardlopen.  De meeste mensen nemen, zeker tijdens lange trainingen, hun telefoon mee met trainen. Daar ga ik nu dan ook even uit 😉

Instagram

Tijdens het hardlopen kun je veel dingen niet doen met je telefoon. Een verhaal typen gaat niet, want alles schudt teveel. Instagram is echter een medium dat je wel kunt gebruiken tijdens het hardlopen. De afbeeldingen kun je tijdens het rennen vaak wel bekijken, foto's leuk vinden gaat ook (2 keer op de foto tikken), alleen reageren is wat lastig. Door de verschillende updates scrollen kan bij Instagram ook heel handig, en daardoor is het een perfect medium om tijdens het hardlopen te gebruiken. En, misschien kom jij nog wel leuke dingen tegen tijdens het lopen, dan kun je die gelijk even op je eigen account zetten. 

Ideeën bedenken

Tijdens het lopen is het altijd een stuk rustiger in mijn hoofd. Nadenken gaat dan ook veel beter zonder afgeleid te raken van andere dingen. Ik kan dus heel gericht nadenken. Het is voor mij dan ook de manier om op inspiratie te komen, soms bedenk ik hele blogposts in mijn hoofd, door na te denken over stof dat ik moet leren, om een liedje te bedenken, of wat dan ook. Inspiratie heb je vaak ik overvloed door het lopen, wat je ook doet voor werk, school of hobby. Nu is aantekeningen maken onderweg niet zo handig, sowieso ga ik er van uit dat je pen en papier lekker thuis hebt laten liggen, maar daar is ook een oplossing voor. Al mijn notities, aantekeningen, inspiratie, ideeën en to-dolijstjes staan op een app, Evernote. Die staat zowel op mijn macbook als op mijn telefoon. Daar kan ik in plaats van notities typen, ook dingen inspreken. Nu hijg ik wel wat tijdens het rennen, maar later is er wel voldoende van over om de ideeën te gebruiken. En soms kan ik een blog gewoon letterlijk overtypen. 

Foto's maken

Hardlopen is de manier om veel (kilo)meters te ontdekken in relatief korte tijd. Dat maakt het dan ook de manier om mooie foto's te maken van de dingen die je tegenkomt. In de meeste gevallen zul je dan wel even moeten stoppen, maar dat is niet altijd een probleem. Dat moet je dan ook voor jezelf bepalen. Het is wel leuk dat je dan een leuke serie foto's krijgt, wat altijd van pas kan komen (bijvoorbeeld bij het delen van je run op Instagram).

Even bijkletsen

Als je rustig loopt, en bij trainingen waar verveling een issue is, is dat meestal het geval, hijg je nog niet zo erg dat je geen gesprek meer kunt voeren. Het moment dus om even bij te kletsen met mensen die je anders niet zo snel spreekt, of om juist lekker met het thuisfront te praten. Tijdens mijn lange duurlopen vond ik soms heel fijn om te bellen met mijn moeder of mijn vriend, die dan thuis zat te wachten tot ik terug kwam. Of die mij als verrassing tegemoet kwamen rijden, vond ik ook altijd geweldig. 

Luisterboek of muziek

Persoonlijk heb ik graag het idee dat ik niet alleen ben als ik loop. Dat kan dus door te bellen, maar ook door te zorgen dat ik geluiden hoor. Ik luister dan ook graag muziek tijdens het lopen, of ik zet een luisterboek op. Wat ik tegenwoordig ook heel leuk vind om te doen tijdens het lopen is het luisteren naar colleges van de universiteit van Nederland, en dat is ook nog eens heel leerzaam. Ik weet niet precies meer waar, maar ergens op internet zijn er paar gratis te downloaden en die heb ik nu op mijn telefoon staan. 

Wat doe jij graag tijdens het lopen?

3 thoughts on “Run!: 5 dingen om te doen tijdens het hardlopen

  1. Geen gezeur aan mijn hoofd, geen muziek en ergernis van pijnlijke of uitvallende oortjes. Gewoon puur natuur lopen.

  2. Hardlopen, met muziek meezingen/stampen of mediteren (gebed) heerlijk. Genieten van de gesprekken en de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *