Run!: 4 manieren om te besparen op je sportgear

Hardlopen is an sich geen dure sport: je hebt in prinicipe niet meer nodig dan een paar hardloopschoenen en een haarelastiekje. Toch wil je vroeg of laat toch sportkleding, eerst ga je voor functionaliteit, later mogen ze er eigenlijk ook wel leuk uitzien. Met felle roze shorts over straat is natuurlijk veel leuker dan in een zwarte slobberbroek. Wil je nu besparen op de sportgear (van aanschaf tot behoud) lees dan vooral even verder. 

Wandelen

Veel mensen wandelen in hun hardloopschoenen. Dat begrijp ik, ze zitten heerlijk. Toch slijten hardloopschoenen ook bij het wandelen waardoor je er minder kilometers op kunt hardlopen voor je ze moet vervangen. Een zuiniger alternatief is een paar goedkope gymschoenen kopen, dan slijt je goedkope schoenen in plaats van dure. 

Kleine belt

Veel belts zijn heel vervelend met hardlopen. Ze stuiteren of schuren aan je armen terwijl je beweegt. Dat klinkt allemaal niet ideaal, en dat is het ook zeker niet! Je kunt veel beter een klein riempje kopen dat je net in de broek kunt stoppen. Die van stof voel je vaak bijna niet zitten, maar worden door je broek op zijn plek gehouden. 

Niet elke dag wassen

Een van de manieren om te besparen op je sportkleding is door het niet elke dag te wassen. Niet alleen kost het minder water en stroom waardoor je al goedkoper uit bent, het scheelt ook nog eens in de levensduur van je spullen. Wassen is namelijk niet zo goed voor je kleding, en over het algemeen kun je langer met kleding doen als je het minder wast. Natuurlijk weet ik niet hoe vaak je sport (en hoe lang je vieze kleding dan moet wachten) of hoeveel je zweet, dus of deze methode iets voor jou is kan ik niet beoordelen. Toch is de tip daarom niet zinloos en wil ik hem even met jullie delen. Een andere tip: veel moderne wasmachines hebben een functie voor alleen spoelen, dat zou je ook kunnen doen als alternatief. 

Wassen goedkoper maken

Als je niet minder wilt wassen (wat ik heel goed begrijp), dan kun je natuurlijk ook proberen om het wassen zelf goedkoper te maken. Ieder jaar wisselen van energieleveranciers kan bijvoorbeeld veel schelen door de welkomsbonussen. Weet je niet zo goed naar welke leverancier je over moet stappen? Via een energievergelijker kun je zelf je keuze maken. 

Deze post is geschreven in samenwerking met www.overstappen.nl. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *