26-05-2016

Run!:

Top 5 hardloopmusthaves

Top 5 hardloopmusthaves

Dat hardlopen zo'n ideale sport is, juist omdat je er niets voor nodig hebt, zal je vast al wel ergens hebben gelezen. Heb je je echt verdiept in hardlopen? Dan heb je dit waarschijnljk al voor de 100.000e keer gelezen. Maar ik ben het er niet helemaal mee eens: er zijn wel degelijk spullen die je nodig hebt. Je vindt hier 5 musthaves voor iedere (beginnende) hardloper. Alleen schoenenOke, je hebt natuurlijk hardlopers en hardlopers. Wil je alleen 3 keer per week een rondje lopen; een rondje dat je kent, waarvan je weet hoe je lang daar ongeveer over doet, maar dat snelheid je eigenlijk niet kan schelen? Dan zijn hardloopschoenen in principe voldoende. Sterker nog: als je helemaal niet blessuregevoelig bent, zijn gewone gympen misschien al voldoende. Hierbij wil ik niet zeggen dat dit verstandig is, ik raad hardloopschoenen altijd aan. Misschien een flesje water mee voor de warme dagen (of wanneer je rondje een hele grote ronde is) en je bent klaar om te gaan. Hardlopers type 2Maar dan heb je nog de type 2 hardlopers. De hardlopers zoals ik: die wedstrijden lopen (of niet, maakt niet uit), maar in ieder geval de intentie, motivatie en wil hebben om zichzelf te verbeteren. Dat zijn ook de lopers die sneller willen lopen, afstanden uit willen bouwen, beter willen worden, en de motivatie hebben om door te gaan. Juist voor die mensen heb ik dit artikel geschreven, want zij komen niet uit met alleen een paar hardloopschoenen. Zij hebben meer nodig, juist om alles uit zichzelf te halen. Dit zijn de 5 hardloopmusthaves voor hardlopers: 
  1. Hardloopschoenen. En dan het liefst 2 paar. Ik noem ze toch even, de hardloopschoenen, want deze musthave staat echt op nummer 1.  Belangrijker dan welke gadget dan ook zijn toch echt je schoenen. En voor de mensen die meer dan 4 keer per week lopen, of regelmatig door de regen dansen, een tweede paar. Zelf loop ik ook op twee paar schoenen: Nike Zoom Structure (met veel steun, voor onder andere duurlopen) en Nike Free's (weinig steun, maar erg licht. Onder andere voor tempolopen en wedstrijden). Tip: neem van een van je schoenen de waterdichte variant ;)

  2. Hardloopapp of sporthorloge. Juist omdat jij de type 2 hardloper bent, kan een hardloopapp of sporthorloge niet in dit rijtje ontbreken. Ze vertellen je hoe lang je loopt, hoe ver en hoe snel je gaat. Heel belangrijk dus. Daarnaast kun je trainingen met elkaar vergelijken om zo nog meer uit jezelf te kunnen halen. Dure horloges kunnen nog veel meer (zoals je hartslag bepalen en trainingsschema's opslaan), maar in mijn ogen is dit meer dan voldoende. Met de gratis app van Nike of Endomondo ben je ook nog eens heel goedkoop uit ;)

  3. Drinksysteem. Kies hierbij uit wat jij prettig vindt, als je onderweg maar drinken mee kunt nemen. Als het warm is, of je snel dorst hebt is het prettig en heel gezond om water mee te nemen. Ga je langer dan een uur lopen, neem dan ook sportdrank mee. Drinksystemen zijn er in verschillende prijsklasses, maar geloof mij dat het aan te raden is hier wel in te investeren. Ik heb heel veel riemen geprobeerd, en heb nu eindelijk eentje die echt niet stuitert. Die heeft dan wel €35,- mogen kosten. 

  4. Kledingcollectie. Hardlopen in een korte spijkerbroek, zoals Annemerel begon, kan echt niet. Koop daarom sportkleding dat lekker zit en waar je je niet aan gaat irriteren tijdens het rennen. Dit hoeft niet duur te zijn: mijn favoriete hemdje komt bij de bristol vandaan, maar ook H&M heeft hele fijne en voordelige sportkleding. Tip: Dames kunnen ook echt niet zonder sportbeha. Wees lief je voor je borsten en koop een goede beha, waarin ze niet stuiteren. En ja, dat moet echt. Zelfs mijn kleine cup a/b borstjes gaan alle kanten op zonder een goede beha. Nog een tip: de echte diehards trainen natuurlijk ook in de regen, koop daarom een goede regenjas. Dan blijf je lekker droog. 

  5. Oortjes of koptelefoon. Muziek helpt mij altijd mijn tempo's vast te houden en zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat ik mij niet irriteer aan mijn eigen gehijg. Een luisterboek houdt mij gezelschap tijdens duurlopen, waarbij ik het heerlijk vind om naar een lekker verhaal te luisteren (iemand een tip welk boek goed is?). Koop daarom een stel oortjes of een koptelefoon, ook het liefst waterdicht, voor tijdens de trainingen. Kan echt geen kwaad. En ben je net als ik niet zo geinteresseerd in de kwaliteit van muziek, ga dan naar de action. Voor een paar euro heb je een hoop trainplezier extra. Wat zijn in jouw ogen echte hardloopmusthaves? Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie