21-04-2017

Run!:

Het is tijd voor nieuwe hardloopdoelen

Het is tijd voor nieuwe hardloopdoelen

Mijn laatste concrete hardloopdoel stamt alweer uit een aantal maanden geleden. Jammer eigenlijk, want ik functioneer duidelijk beter met concrete doelen en deadlines. Het geeft me iets om naartoe te werken, maar het geeft daarnaast ook sturing in het werken zelf. Als ik geen doel heb, doe ik eigenlijk van alles wat. Ik varieer genoeg, maar niet met een bepaald streven. Als ik voor mezelf duidelijk heb welke doelen ik wilde behalen (en vooral ook wanneer), dan weet ik precies wat ik moet doen. Het geeft vorm aan mijn trainingen en ik doe die trainingen die het best passen bij het bereiken van mijn doelen. Na het verhuizenRond de verhuizing kwam het hardlopen voor mij op een laag pitje. Er moest voor die tijd al een hoop gebeuren, en ik moest toen nog 3 uur reizen om op school te komen. Omdat ik school niet wilde verwaarlozen ging daar ook best wat tijd naartoe en dat maakte dat ik aan trainen echt niet toe kwam. In december ben ik verhuisd natuurlijk, maar ik moet zeggen.. dat niet hardlopen bleef nog even hangen. Om een lang verhaal kort te maken, mijn hardloopdoelen zijn alweer oud, nooit behaald en daarna maar gewoon niet meer bedacht. Nu ben ik natuurlijk gewoon weer lekker een paar weken aan het ronddwarrelen en heb ik alweer een paar kilometers op mijn naam staan in mijn nieuwe woonplaats. Ik modderde lekker wat aan, en deed eigenlijk gewoon waar ik zin in had. En dat ga ik nu ook doen, alleen wordt het wel weer wat anders. Het is tijd voor hardloopdoelenHet vrije lopen is heerlijk, maar met een schema lopen vind ik ook fijn. Als je trainingen hebt gedaan ben je ook echt klaar, je werkt ergens naartoe en ik ben niet bang om te weinig te doen. Ik was namelijk tevreden toen ik het op papier zette, dan ben ik dat tijdens het trainen ook. Zowel in mei als in juni worden hier hardloopwedstrijden georganiseerd. Ik ga mij daarom weer lekker inschrijven en ik ga proberen te knallen! De eerste is halverwege mei, dus dat is al vrij snel. Ik heb dan ook geen tijd dat ik binnen wil zijn, ik wil genieten van de wedstrijd, maar toch het onderste uit de kan halen. Maar, zonder dat ik voor die tijd een doel met mezelf heb afgesproken. Maar, eerlijk is eerlijk, ik sluit niet uit dat ik toch een doel heb zodra de wedstrijd nadert. In juni is er weer een wedstrijd, ook 5 kilometer. Die afstand voelt voor mij goed, het geeft mij de kans om goed aan mijn snelheid te werken en het past momenteel heel goed bij mijn weerstand tegen lange trainingen en duurlopen. Ik weet niet wat het is, maar ik heb er gewoon geen zin in. Een wedstrijd over de afstand van 5 kilometer is voor mij dus een perfect doel om voor te strijden. In totaal heb ik 9 weken tot de laatste wedstrijd en 5 weken voor de eerste. De komende weken zal ik dus 3 a 4 trainingen per week afleggen in de hoop opperbest aan de start te verschijnen. Schema om mijn hardloopdoelen te bereikenVoor de volgende weken heb ik de volgende trainingen op de planning staan:
  • Training 1: een duurloopje, waarbij ik weer opbouw van 5k naar 10k (de laatste keer dat ik boven de 8k uitkwam is eeuwen geleden)

  • Training 2: een tempoloop van 3 a 4 kilometer, waarbij ik op oncomfortabele snelheid probeer te overleven in de hoop dat ook tijdens de wedstrijd te kunnen. Steeds een beetje sneller natuurlijk. 

  • Training 3: een intervaltraining, variërend van lange intervallen van een kilometer tot korte intervallen van een minuut

  • Training 4: op de loopband, waarbij ik mezelf langzaam maar zeker de dodelijke snelheid van 12 km/h probeer aan te leren. Niet makkelijk, pittig zwaar en spierpijn gegarandeerd. De vierde training van de week duurt trouwens maar heel kort, en is ondanks het feit dat het heel zwaar is geen volledige training. Ik doe het bijvoorbeeld wanneer ik aan het warmlopen ben in de sportschool, in plaats van een kwartiertje rustig lopen probeer ik 12 km/h te lopen. Dat houd ik momenteel ongeveer een kilometer vol, ik hoop dat ik over een paar weken een beetje verder kan.  Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie