Run!

14-07-2017

Run!:

Beginnen met hardlopen? Doe het nu!

Toen ik, ongeveer 3 jaar geleden, besloot te gaan hardlopen, nam ik bewust de keuze omdat in de zomer te doen. Om die reden had ik er dan ook geen moeite mee om te gaan beginnen, en besloot ik niet om het ‘beginnen’ uit te stellen, omdat ik wist dat dat het beste moment was om het te doen. Ik downloadde een schema, las veel op internet en ging de deur uit. Een niet afgemaakte training later kwam ik uitgeput thuis, vol motivatie om hier een succes van te maken. Nog steeds denk ik dat de zomer/het voorjaar het beste moment is om te beginnen met hardlopen, daarom natuurlijk ook deze blog. 


Lees verder
12-07-2017

Run!:

3 tips om meer uit je standaard rondje hardlopen te halen

Ik vind het persoonlijk heerlijk, een rondje van 5k door het dorp (of stad?), zonder daarbij op snelheid te hoeven letten. Gewoon lekker lopen; koptelefoon op en gaan. Soms doe ik dit ook wel, maar ik weet ook dat ik hier niet sneller van wordt. Dat is op zich geen probleem, ik vind het helemaal niet erg om niet alle trainingen te doen met als doel sneller worden. 'Ontspannen' en 'omdat ik het leuk vind', vind ik prima doelen. Toch kan ik het dan vaak niet laten om een aantal van de volgende tips toe te passen, om het rondje nét wat nuttiger te maken. 


Lees verder
11-07-2017

Run!:

5 waanzinnige hardloopapps!

*Gastblog* Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone. Of je nu een nieuwe iPhone hebt of juist een refurbished iPhone. Je kan met deze apps alle kanten op, letterlijk! Superhandig natuurlijk. Ook wanneer je gaat hardlopen zijn er allerlei handige apps. Zo zijn er apps die jouw trainingsschema bewaken of die aangeven hoe je precies voor je lichaam moet zorgen voor het hardlopen. Download één van de onderstaande apps en zorg dat je topfit de finish tegemoet rent:


Lees verder
26-06-2017

Run!:

Hardlopen in de zomer is...

Hardlopen in de zomer is heel veel, voornamelijk positief. Toegegeven: 30 graden is erg warm voor een rondje lopen, maar hardlopen in de zomer is echt genieten. Ik hoop dat ik je daarvan kan overtuigen.


Lees verder
23-06-2017

Run!:

Grenzen verleggen

Om ergens beter in te worden, moet je datgene oefenen. Dat is met alles zo, en dus ook met hardlopen. Als je sneller wilt worden, zul je sneller moeten lopen. Als je verder wilt kunnen lopen, moet je de afstanden gaan uitbouwen. Kortom: je moet je grenzen gaan verleggen, uit je comfortzone stappen. Dan wordt je beter. 


Lees verder