Review: Fitbit Charge 2 | nieuw hebbedingetje

Een paar weken geleden viel mijn oog op de Fitbit Charge 2, dat horloge zou toch wel heel handig zijn! Hoewel ik hem niet echt nodig had leek het me wel een leuk hebbedingetje en kon ik het idee van dat ding om mijn pols niet helemaal loslaten. Ik heb me ook wel even verdiept in andere varianten (zowel van Fitbit als van andere merken), maar de Fitbit Charge 2 voldeed het beste aan mijn wensen. Een paar dagen later had ik er een besteld.

Samen met het horloge (dat standaard een siliconen bandje heeft, heel handig voor bij het sporten) bestelde ik een mooi, zilveren schakelbandje. Op die manier is het horloge ook nog eens heel geschikt voor dagelijks gebruik.

Ik draag het horloge dus de hele dag, of nou ja: de hele tijd. Het horloge weet namelijk ook perfect hoe laat ik in slaap val en wakker word, waardoor ik ‘s ochtends op mijn telefoon informatie over die nacht kan bekijken. Niet heel zinvol misschien, wel heel leuk. Iets anders dat de Fitbit heel fijn doet is je hartslag meten. Dit is natuurlijk vooral tijdens trainingen handig, maar je kan dus ook heel goed je rusthartslag in de gaten houden. Zo heb je eventuele overtraindheid sneller zichtbaar dan dat je het voelt! Het horloge is heel fijn tijdens het rennen, hij heeft dan wel geen GPS, maar als je je telefoon meeneemt is dat geen enkel probleem. Als je niet zo heel precies bent met statistieken is het überhaupt geen probleem, hij kan namelijk ook alles bijhouden door de hoeveelheid stappen die je zet.

Het aanzetten en pauzeren van de hardloopfunctie van de Fitbit is heel makkelijk en snel. Hoewel ik op internet heb gelezen dat je een run niet kunt pauzeren, kan dit dus wel. Een druk op de knop, makkelijker kan het bijna niet. Je ziet het dan ook duidelijk in het scherm, alle gegevens knipperen op het moment dat je horloge gepauzeerd hebt.

Ik ben geen kenner, sterker nog: technologie is niet echt mijn ding, dus over specificaties kan ik maar beter niet beginnen. Sterker nog: ik heb geen idee wat die specificaties zijn, maar ik kan wel testen hoe hij is in het dagelijks gebruik. Bij het hardlopen is hij dus heel erg prettig, maar in het dagelijks leven?

Ook! De stappenteller werkt heel erg goed, en ook de automatische herkenning van sporten doet hij ook heel netjes. Als ik ‘s ochtends op het station aankom kijk ik altijd gelijk op mijn telefoon. In de Fitbit-app krijg je namelijk veel uitgebreidere informatie dan op je horloge. Daar staat altijd netjes hoe lang ik gefietst heb, en welke route ik heb genomen.

De functies die ik in het dagelijks leven gebruik (hartslagmeter, stappenteller, activiteiten herkennen en hardlopen) werken dus heel erg goed. Ik houd mezelf tegenwoordig weer wat beter in de gaten wat betreft calorieverbruik en heb elke keer dat ik de 10.000 stappen voorbij ga weer een feestje. Veel stappen lopen geeft met dit horloge toch een soort van kick, en als ik merk dat ik er die dag heel veel gelopen heb motiveert mij dat juist om nóg meer te gaan lopen. Stappen verzamelen!

Heb jij ook een Fitbit? Ben je tevreden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *