19-06-2016

Recepten:

Zomerse salade

Zomerse salade

Zomer en eten is voor mij een combinatie die ik altijd associeer met: lekker makkelijk doen. Als je langere tijd buiten bent geweest vanwege het mooie weer dan heb je geen zin om nog urenlang in de keuken te staan. Vaak maak ik daarom een salade klaar die je eigenlijk op ieder moment van de dag kan eten en die ook geldt als maaltijd.



Deze salade is één van mijn favorieten, omdat je er naast groenten ook fruit en noten in doet. Hij is fris van smaak en je kunt hem zo zoet maken als je wilt. Bij voorkeur gebruik ik vers fruit, wat wel betekent dat de salade minder lang houdbaar is.



Nodig (als maaltijd) voor twee personen:



Voor de salade




  • 1/4 geschaafde rauwe witte kool of spitskool

  • 1/4 blikje maïs

  • 2 schijven ananas

  • 1 kiwi

  • Kleine stukjes fruit van 1 appel, 1 peer, 1 perzik, 1/2 banaan, 1/2 sinaasappelsap etc. 

  • 1 handje gemengde rauwe noten (walnoot, hazelnoot, amandel etc.)

  • 1 klein handje rozijnen



Voor de saus 




  • 1/2 klein kommetje yoghurt

  • 4 eetlepels sinaasappelsap

  • Honing naar smaak (voor de zoetekauw)





Meng de kool, mais, stukjes fruit en de rozijnen door elkaar. Doe ongeveer de helft van de saus erdoor. Bewaar de andere helft voor bij het eten. Schik het mengsel op een bord. Decoreer het geheel met stukjes ananas, plakjes kiwi en de gemengde noten. 



Als je het verse fruit wilt vervangen door cocktailfruit uit blik, bedenk dan dat het geheel zoeter wordt. Je kunt het sinaasappelsap dan vervangen door het sap uit het blik en de honing achterwege laten.



 







 



Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie