23-01-2017

Recepten:

Wortelsoep

Wortelsoep

Een lekker kopje soep op een koude dag, prima combinatie :) Een groot voordeel van soep vind ik daarnaast dat het helemaal niet veel hoeft te kosten, dat je er ontzettend mee kunt varieren, en dat je met alle groenten wel een soep kunt maken. Toen ik vorige week een soep wilde maken die niet veel zou kosten, kwam ik uit bij een wortelsoep. Dit voornamelijk omdat winterwortelen erg goedkoop zijn, en ik de restjes makkelijk met de cavia's kon delen. Daarnaast wilde ik deze groente ook wel een proberen in iets anders dan hutspot. Dus, mijn recept voor wortelsoep:




  • 750 gram winterwortelen

  • 1,5 bouillonblokje (ik nam kip)

  • 1,8 ml water

  • 500 gram soepgroenten

  • 2 el mosterd

  • peper

  • knoflookpoeder



Zo ga je te werk:




  • Schil de wortel en snijd in stukken van ongeveer 2 cm

  • Stop de wortelen in een grote pan, samen met het bouillon en het water en breng aan de kook

  • Laat het water ongeveer 20 minuten koken

  • Haal de soep van het puur en pureer het met aan staafmixer tot een glad geheel

  • Zet de pan weer op het vuur, voeg de mosterd, soepgroenten en wat peper en knoflookpoeder toe

  • Laat de soep nog ongeveer 10 minuten doorkoken, tot de soepgroenten gaar zijn. 



Ook dit receptje is weer heerlijk budgetproef en daarom een goede aanvulling op de andere budgetrecepten. Voor winterwortelen betaal je in deze tijd van het jaar maar €0,89 per kilo bij de Aldi, soepgroenten uit de koeling kosten daar €0,71 voor 500 gram. De kosten van het bouillonblokje, het water en de mosterd zijn te verwaarlozen, maar als je die toch mee wilt rekenen kom je ongeveer op €0,10 uit, ervan uitgaande dat je dat ook bij de Aldi haalt. Voor ongeveer €1,70 zet je dus een pan soep op tafel voor ongeveer 6 personen. Geen geld!




Eetsmakelijk!




Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie