10-02-2017

Recepten:

Vegatarische ovenschotel met pasta

Vegatarische ovenschotel met pasta

Het lekkerste eten komt uit de oven. Het lekkerste eten is ook gemaakt met pasta. Kortom: een recept met pasta dat uit de oven komt vind ik fantastisch. Het volgende recept dat ik voor jullie heb is dus inderdaad met pasta, maar zonder vlees en met veel groenten. 



Ik eet graag vegatarisch, soms denk ik nog wel een beetje aan de arme diertjes en aan het milieu. Bovendien heb ik ontdekt dat zonder vlees eten niet zo saai is als dat het klinkt en dat het een aantal dagen per week prima te doen is. Daarom vinden jullie regelmatig vegatarische recepten, maar zo ook vandaag weer. Gewoon, omdat er niet altijd een dier op je bord hoeft te liggen :)



Wat heb je nodig (voor 4 personen)




  • 2 uien

  • groenten naar keuze (ongeveer 400-500 gram)

  • 300 gram pasta naar keuze

  • 500 passata di pomodoro

  • 300 ml water

  • kaas

  • kruiden naar smaak (bijvoorbeeld Italiaanse kruiden, oregano of basilicum)



Je begint met het maken van de saus. Die maak je door de uien te snipperen en te fruiten, de groenten op te bakken en de passata di pomodoro, water en kruiden toe te voegen. Even laten sudderen, en de saus is klaar. Roer in een ovenschaal de pasta met de saus en verdeel hier de kaas overheen. Zet het geheel in de oven, die begint met verwarmen zodra de pasta er al in staat. Wanneer de oven 200 graden heeft bereikt moet de ovenschotel nog 40 minuten blijven staan. 



Lijkt dit je lekker? Dan vind je dat vast ook leuk om te bekijken: 






Eetsmakelijk!




Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie