31-03-2017

Recepten:

Spaghetti met kip en spinazie

Spaghetti met kip en spinazie

Zo op deze laatste dag van een mooie maand (het begin van de lente is iets dat gevierd moet worden) heb ik een lekker recept voor jullie. Het was namelijk weer eens tijd voor een lekker probeerseltje, en ik had echt ongelooflijk veel zin in spaghetti en kip! Ik vond een receptje op internet, gaf daar mijn eigen draai en probeerde er een lekkere maaltijd van de maken. Dat lukte, en niet een beetje ook!



Wat heb je nodig (voor 5 personen)?




  • 500 gram spaghetti

  • 2 uien (gesnipperd)

  • 300 gram kipfilet in stukjes

  • 450 gram spinazie

  • 1 zakje kipkruiden

  • 2 zakjes voor kaassaus

  • sambal 

  • knoflook



Zo ga je te werk: 



Marineer een paar uur voor je gaat beginnen met koken de kipfilet met een vierde van het zakje kipkruiden en een beetje sambal. Ze het in de koelkast tot je gaat koken. 




  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op verpakking

  • Neem een grote wokpan en bak hierin de kipstukjes bijna gaar

  • Voeg de ui toe aan de kip en bak tot de ui glazig is

  • Schenk 500 ml heet water toe aan de kip en laat dit koken

  • Zodra het kookt voeg je de 2 zakjes voor kaassaus toe en roer je alles goed door

  • Laat het even pruttelen terwijl je de knoflook, nog een beetje sambal en de rest van het zakje kipkruiden door de saus mengt

  • Roer de spinazie en de geraspte kaas door de saus



Zodra de saus weer op de temperatuur is ben je klaar. Meng de ondertussen gekookte spaghetti door de saus en serveer met nog een beetje extra geraspte kaas. 




Eetsmakelijk!




Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie