24-04-2017

Recepten:

Snert volgens vaders recept | aanrader!

Snert volgens vaders recept | aanrader!

Vroeger, toen ik een nog kleiner meisje was dan nu, sliep ik regelmatig bij mijn vader. Hij haalde ons op vrijdag op en bracht ons op zondag weer thuis. Maar, niet voordat de buikjes gevuld waren, het liefst met snert. Dat kon hij namelijk heel goed maken, en ik was er dol op. Niet zo gek dus, dat het regelmatig op het menu stond. Het begon dan al op zaterdagavond, dan stond hij al in de keuken om de soep te maken. Zo rond twaalf uur, vlak voor ik naar bed ging, kreeg ik alvast een kopje soep. Meestal was het dan nog niet gekruid, maar al o zo lekker. De volgende dag was de soep nog veel lekkerder, ik heb het nog nooit bij 1 kommetje kunnen houden. Omdat zijn snert niet te overtreffen is, besloot ik mijn blog te verrijken met zijn recept voor snert. Het zal de lekkerste zijn die je ooit proeft, dus ik zou hem zeker maken! 



Wat heb je nodig:




  • 3,5 liter water

  • 7 bouillonblokjes rund

  • 1 winterwortel

  • 1 prei

  • 700 g spliterwten

  • 600 g varkenslappen (of hamlappen)

  • 1 of 2 rookworsten (ik doe altijd 2)

  • Peper

  • Eventueel: zout



Met dit recept heb je straks een grote pan soep, niet zo gek met maar liefst 3,5 liter water. "Snert kun je niet maken in kleine hoeveelheden", aldus de kok. De soep is trouwens prima in te vriezen, mocht je geen gigantisch gezin hebben. 



Bereiding:




  • Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe

  • Voeg de spliterwten en het (ongesneden) vlees toe

  • Snijd de winterwortel in kleine stukjes en de prei in ringen

  • Voeg de groenten toe aan de soep

  • Laat de soep ongeveer 2 uur doorkoken onder af en toe goed roeren

  • Haal het vlees uit de soep, snijd het in stukken en gooi het terug

  • Snijd de rookworst(en) in stukken en voeg dit ook toe aan de soep

  • Laat de soep nog een half uurtje op een laag vuurtje staan 

  • Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout




Eetsmakelijk!




 



Klaar!



Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie