02-01-2017

Recepten:

Pompoensoep

Pompoensoep

Pompoensoep is echt zo'n lekker winters gerecht, dat ook nog eens ontzettend gezond is. En helemaal niet duur, ook heel fijn. Toen ik een tijdje geleden bij de Albert Heijn kwam ik een pakket tegen waar alles inzit voor pompoensoep. Er hoefde alleen maar wat water en olie toegevoegd te worden. Het zou voor 4-6 personen soep zijn, en ik betaalde er maar 2,99 voor. Dat vond ik niet veel, en voor dat geld heb je dus gewoon gezonde, zelfgemaakte soep. Dat was het proberen waard! 



Ik maakte de soep klaar, en had inderdaad een grote pan, gezonde pompoensoep. De soep heeft een heel laag caloriegehalte, maar dat is ook niet zo gek: je eet eigenlijk alleen maar groenten! Daar wil ik meer recepten van. Daarnaast zit er geen vlees in, wat ik erg fijn vind, maar met mij natuurlijk veel meer mensen. 



Inhoud van het pakket



In het pakket zit (op water en boter na dus) alles wat je nodig hebt voor de soep. Qua materialen heb je alleen nog een snijplank, mesje, staafmixer en een soeppan nodig, ook dingen die veel mensen wel in huis hebben. In het pakket zit dus: 




  • 1 pompoen

  • 2 winterpenen

  • 3 sjalotten

  • 1 appel

  • 1 sinaasappel

  • gember

  • knoflook

  • groentebouillontabletten



Met een beetje liefde maak je van bovenstaande ingredienten dus zelf een lekkere soep, die echt heel gezond is. Ik ben fan geworden van deze pakketten, en wil volgende week ook de Curry Madras proberen (nonspon, ik ben gewoon enthousiast). Ik heb de soep precies gemaakt zoals op de verpakking staat, maar ik zal het ook nog even met jullie delen. Mocht je bepaalde dingen al in huis hebben, dan hoef je niet het hele pakket te kopen. 



Bereiden



1. Maak de groente schoon. Schil eventueel de pompoen. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snij in stukjes. Snij de wortel in stukjes. Pel en snipper de sjalotten en knoflook. Schil de gember en hak een stukje ter grootte van 2 dobbelstenen fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukjes. Pers de sinaasappel.

2. Verhit de (olijf)olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de pompoen en wortel toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep het mengsel af en toe om.

3. Voeg het water, de groenteboullionblokjes, de appel en het sinaasappelsap toe, breng aan de kooke n laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken.

4. Pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng op smaak met (cayenne)peper. Tip: Lekker met reepjes gerookte zalm of gerookte kip en/of een topping van créme fraiche light of ricotta. Voeg voor een soep met een Marokkaans tintje tegelijk met de groente 1-2 theelepels ras-el-hamout kruiden toe en beestrooi de soep met wat fijngehakte koriander.



Deze post is niet gesponserd, maar ik wilde het graag met jullie delen. Nog even over de kosten: je hoeft alleen nog maar water toe te voegen, en die kosten zijn ze verwaarlozen. Voor die 2,99 heb je ongeveer 5 koppen soep, waardoor je maar €0,60 betaald met kop. Niet duur!




Eetsmakelijk!




 



1 Reactie

Cynthia. Een theelepelgeluk
Cynthia. Een theelepelgeluk op 04-01-2017 om 12:48 Pompoensoep. Echt zo heerlijk. Het doet echt iets in mijn hersens. Reageren Like(0)

Plaats zelf een reactie