26-06-2016

Recepten:

Pasta carbonara

Pasta carbonara

Deze pasta is bij ons thuis favoriet. Bij het bedenken wat we die week gaan eten is er altijd iemand die roept om deze saus, en we eten het dan ook regelmatig. Niet zo gek, want het is hartstikke lekker, en helemaal zelfgemaakt. Geen kant-en-klare pakjes en zakjes dus. Een simpel, maar lekker recept, zonder rommel waar je niets van weet.



Benodigdheden (voor 6 personen):




  • 750 gram pasta naar keuze

  • 2 dubbele pakjes spekblokjes/spekreepjes

  • 4 grote uien

  • Knoflook

  • Spinazie a la créme (diepvries), 2 doosjes

  • 2 flesjes kookroom

  • 1 pakje kruidenkaas

  • Peper

  • Olie of boter



Zo maak je het:  




  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

  • Snijd de uien in grove stukken en bak deze in de pan

  • Ruim knoflook toevoegen (ruim in de zin van: echt ruim)

  • Spekblokjes toevoegen en opbakken

  • Voeg de spinazie toe

  • Voeg de kookroom en kruidenkaas aan het ui en spek toe

  • Breng de saus op smaak met peper, en eventueel zout

  • Zodra de saus heet geworden is, is het klaar



Makkelijk recept, hé? Het is zo klaar, je staat nog geen 20 minuten in de keuken om dit heerlijke recept op tafel te krijgen en je hebt dan ook ruim te eten voor 6 personen. Laat je me weten wat je er van vond? 



 



Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie