17-02-2017

Recepten:

Linzensoep

Linzensoep

Het is weer tijd voor een soepje! Omdat het winter is, omdat het lekker is, omdat het makkelijk is. Vandaag heb ik een linzensoeprecept voor jullie. Een makkelijke variant, want even googlen leert dat dat lang niet altijd het geval is ;)



Wat heb je nodig (voor 5 flinke koppen)




  • 375 gram linzen

  • 2 uien

  • knoflookpoeder

  • peper

  • kaneel (1,5 theelepel)

  • kardemom (1,5 theelepel)

  • bouillonblokjes (ik nam kip, maar kies wat jij lekker vind)

  • citroensap

  • 3 tomaten

  • olijfolie of zonnebloemolie



Zo maak je het klaar



Een van de voordelen van soep is dat het ontzettend makkelijk is om te maken. Daarnaast bestaat dit recept uit producten die veel mensen in huis hebben. Oke, linzen misschien niet. Ook tomaten heb ik niet altijd liggen. De rest van de ingredienten echter wel, waardoor het een handig recept is om in huis te hebben. 




  • Het bereiden van de soep begint al ver voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat. Eerst moeten de linzen namelijk 4 uur weken in veel water.

  • Daarna snipper je de uien en fruit je die in een grote soeppan. Voeg ook de knoflookpoeder toe. 

  • Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg die samen met de afgegoten linzen toe

  • Roer goed door, en voeg de kaneel en kardemom toe

  • Bak het allemaal nog even op en voeg dan het bouillon met een paar druppels citroensap toe

  • Breng de soep aan de kook, roer af en toe goed door en laat ongeveer 45 minuten pruttelen. 



Wij aten er nog lekkere croutons door, maar dat is maar net of je er van houdt. Het is een flinke kop soep, waarbij je snel vol zit. Als je het met bijvoorbeeld pistoletjes eet, heb je aan 1 kop soep per persoon makkelijk genoeg. 




Eetsmakelijk!




Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie