11-10-2016

Recepten:

Homemade lasagne

Homemade lasagne

Wij zijn thuis echte pasta-eters. Of laat ik zeggen; Kay en ik zijn echte pasta-eters. Lasagne, macaroni, spaghetti.. we vinden het allemaal lekker en kunnen het eigenlijk niet teveel eten. Gelukkig maar, want van rijst houden we bijvoorbeeld niet, en groente met een stukje vlees vinden we ook niet geweldig. Vandaag ga ik dan ook een lekker lasagnerecept met jullie delen, en die moet je echt eens proberen. Zeker als je normaal kant-en-klare lasagne, of lasagnesaus uit een pakje gebruikt. 



Bij dit recept maak je de lasagne namelijk helemaal zelf, vanaf de tomaat (in blik). Omdat er in pakjes en zakjes vaak heel veel producten worden toegevoegd waar je er eigenlijk niet teveel van binnen wilt krijgen, maar de vitaminen er meestal wel uit verdwenen zijn, is dit recept veel gezonder. Hier zitten de vitaminen namelijk wel in, en je voegt alleen toe wat je zelf toe wilt voegen. Nogmaals: dit recept moet je echt eens proberen. Ik dacht namelijk ook altijd dat de lasagnesaus uit een pakje ook heel lekker was, maar dit is echt 100 keer beter. Het verschil is groter dan je je in de eerste instantie kunt voorstellen, dus geef het een kans.



Wat heb je nodig voor 6 personen? 




  • 800 gram tomatenblokjes

  • 350 ml water

  • lasagnebladen

  • groenten (wat je lekker vind)

  • 500 gram gehakt

  • 500 gram creme frêche

  • olijfolie of zonnebloemolie

  • Geraspte kaas



Zo ga je te werk



In een grote pan (waar je de saus helemaal in kunt afmaken), rul je het gehakt. Wanneer dit gaar, of bijna gaar is voeg de je groente toe. Wanneer de groeten zacht geworden zijn voeg je de tomatenblokjes en het water toe. Breng de saus alvast op smaak met verschillende kruiden (peper, zout, knoflook, oregano en basilicum). Laat de saus 45 minuten pruttelen onder af en toe doorroeren. 



Verwarm de oven voor op 190 graden. De lasagnebladen dienen voor dit gerecht een klein beetje voorgekookt te worden. Breng daarom voldoende water aan de kook, en voeg daarna de lasagnebladen toe. Drie á vier minuten koken is voldoende. Vergeet niet voldoende olie toe te voegen, anders wordt het lastig om de bladen van elkaar af te halen. Na het koken van de bladen dien je deze af te gieten.



Waneer de saus klaar is, en de bladen gaar, kun je gaan beginnen met het bouwen van de lasagne. Vet de ovenschaal eerst in, en verdeel daarna 1//3 van de saus over de bodem van de ovenschaal en lieg hier een laag lasagnebladen op. Smeer hier een laagje creme freche, en een laagje kaas over heen. Leg er dan weer een laag lasagnebladen op, en herhaal deze volgorde nog een keer. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je 3 lagen saus hebt (waarvoor de derde laag bovenaan) en 2 of 3 lagen crème frêche met kaas. Na de bovenste laag saus, strooi je nog flink wat geraspte kaas over de lasagne en dek je de ovenschaal af met aluminiumfolie. 



Na 20 minuten met aluminiumfolie in de oven te hebben gestaan verwijder je de aluminiumfolie en laat je de lasagne nog 35 minuten doorgaren.



En dan heb je bijna een uur naar de oven kunnen kijken, en mag je eindelijk beginnen met eten. Heerlijk! Deze heerlijke lasagne is echt een van de succesnummers van de laatste tijd. En, omdat wij vorige week maar met zijn drieën thuis waren, hebben we er ook nog eens twee dagen van kunnen eten. Super! 



Ik ben heel erg benieuwd wat je van dit recept vind, en of je het ook eens gaat proberen. Laat je het me weten?



Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie