27-09-2016

Recepten:

Homemade cruesli van havermout

Homemade cruesli van havermout

Dat ik van havermout houd, hoef ik jullie vast niet meer te vertellen. Dat je van havermout heerlijke cruesli kunt maken wist je misschien nog niet. Nu wel, en ik ga je ook gelijk vertellen hoe dat moet. 



Ingrediënten - voor de hoeveelheid die op de foto staat




  • 120 gram havermout

  • 1 eiwit

  • honing

  • kokosolie

  • kaneel

  • 100 gram extra vulling (bijvoorbeeld vruchten, studentenhaver of nootje)



Ga als volgt te werk




  • Verwarm de oven voor op 150 graden

  • Pak een bak en meng daarin de havermout en de kaneel

  • Smelt de kokosolie en meng dit met het eiwit

  • Voeg het eiwitmengsel aan de havermout toe en roer hier ook gelijk 3 eetlepels honing doorheen

  • Door alles goed door elkaar en verpreid het mengel over een bakplaat met bakpapier

  • Hoe verder je het uitspreid, hoe krokanter het word, maar des te minder het gaat klonten

  • Zet het geheel voor 20 minuten in de oven

  • Na 20 minuten haal je de cruesli uit de oven en roer je het even losjes door. Zelf houd ik van die brokken cruesli, dus ik roer maar een beetje, maar kies wat jij lekker vind. 

  • Meng de vulling door de cruesli en doe de bakplaat voor nog 10 minuten in de oven

  • Na die 10 minutenis de cruesli klaar en kun je het af laten koelen



Oorspronkelijk is dit recept natuurlijk voor door de kwark of yoghurt, maar de ervaring leert dat het ook heerlijk is als snack. Gewoon een handje pakken en genieten. Laat je me weten wat je ervan vind? Ik ga nog een portie maken! 



Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie