05-07-2016

Recepten:

Havermoutpap met peer

Havermoutpap met peer

Havermout is een de meest gezonde ingrediënten om in je ontbijt te stoppen. Het is super gezond, makkelijk in allerlei gerechten te verwerken en ook nog eens heel voedzaam en lekker. Daarom besloot ik wat te experimenten met havermoutpap, en dit heerlijke schaaltje is er uit gekomen. Benieuwd naar het recept? 



Dit heb je nodig: 




  • 40-50 gram havermout 

  • 200 ml ongezoete, plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk, en dat was lekker ;))

  • een handje rozijnen

  • 1 peer

  • zoetstof

  • kaneel



Zo ga je te werk:




  • Kook de melk samen met de rozijnen in een klein pannetje

  • Snijd ondertussen de peer: eerst in 4-er en daarna in plakjes

  • Voeg al roerend wat kaneel en zoetstof toe aan de melk

  • Zodra de melk goed kookt voeg je de havermout toe en laat het geheel een paar minuten dik worden

  • Als de pap klaar is voeg je de kleine stukjes peer aan de pap toe, de grote gebruik je ter decoratie

  • Klaar is kees! 



Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie