29-05-2017

Recepten:

Havermoutpap met chocolade en banaan

Havermoutpap met chocolade en banaan

Ik had het er laatst met Kay over: voor vrouwen is banaan met chocolade de best mogelijke combinatie als het gaat om lekker (zoet) eten. Niet zo gek dus dat Danio met chocolade-banaankwark kwam en dat je veel vrouwen banaan met nutella ziet eten. Niet zo heel erg gezond, maar wel ongelooflijk lekker. 



Ik ben in die zin net zo: ik denk dat er echt geen betere combinatie is. Vroeger at ik van die ongezonde ontbijtdingen die je met melk at, een soort Kellog's. Die waren met gedroogde banaan (en veel suiker), stukken chocolade en heel veel suiker en honing. Die at ik dan met een flinke kom griekse yoghurt, waarbij ik iedere keer de vulling eruit at zodat ik bij kon vullen. Ik at uiteindelijk 3 of meer porties van die ongezonde troep en werd daar heel gelukkig van. Op een gegeven ogenblik kom je echter op een moment dat je gezondheid wel belangrijk (die kwam bij mij na de lunchjes met frikadelbroodjes en energiedrink, niet suikervrij).



Een fase later besloot ik dat het beter was om de gesuikerde bananenstukjes te vervangen voor een echte banaan. Die besmeurde ik dan met pindakaas en daar strooide ik heel veel hagelslag overheen. Dat was ook oprecht heel erg lekker, maar heb ik al lang niet gedaan. Bovendien vind ik het heel erg lekker als snack, maar niet als ontbijt. 



Wie gezond wil leven, maar zijn eetliefdes niet in de steek wil laten moet creatief zijn, en daarom besloot ik te experimenten met havermoutpap. Havermoutpap is ongelooflijk voedzaam en heel erg gezond. In elk gezond voedingspatroon past havermout, zelfs bij een aantal koolhydraatarme dieten wordt havermout goedgekeurd. De hagelslag is vervangen voor cacoapoeder, dat overigens ook heel erg gezond is en in plaats van gesuikerde bananenstukjes zit er in deze pap echt een banaan. Het voldoet dus precies aan de liefde voor combinatie chocolade-banaan, maar is daarnaast ongelooflijk gezond. Ik zal het recept met je delen!



Wat heb je nodig?




  • 200 ml plantaardige melk 

  • 6 eetlepels havermout

  • 1 eetlepel cacoapoeder

  • een paar druppels zoetstof

  • 1 banaan in (halve) plakjes



Zo ga je te werk




  • Pak een klein pannetje en doe daar de melk in

  • Breng de melk aan de kook

  • Voeg de havermout en cacoapoeder toe en roer goed door

  • Breng voeg nu de zoetstof toe (let op: cacoapoeder is heel bitter, dus gebruik iets meer dan je normaal zou doen)

  • Roer de pap goed door zodat het niet verbrand, en laat het rustig indikken

  • Als de pap klaar is voeg de banaan toe. Als je die warm wilt laat je het nog even op het vuur staan, als je koud wilt doe je het in je schaaltje



Na een paar minuten staat dit super gezonde ontbijt bij je op tafel en kun je weer een paar uurtjes voorruit, vol met nieuwe energie. Eetsmakelijk, en laat vooral even weten wat je er van vind! Tag me ook vooral als je dit ontbijt op een van je social media kanalen zet, dan vind ik het wel terug. 



Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie