10-07-2016

Recepten:

Hartige spinazietaart

Hartige spinazietaart

Hartige taart, ik ben er dol op. En als ik zeg dol, bedoel ik echt dol. Hij is per toeval ontstaan, toen ik wel wist dat ik hartige taart ging maken, maar geen idee had met welke vulling. Op de vraag: "jongens, wat is jullie lievelingsgroente", kreeg ik dan ook spinazie als antwoord. Daarom, mede mogelijk gemaakt door Mark, spinazietaart. 



Wat heb je nodig? 




  • Bladerdeeg voor hartige taart

  • 1 doos diepvriesspinazie

  • 2 pakjes spekblokjes/spekreepjes

  • Paneelmeel

  • 4 eieren

  • 300 gram geraspte kaas

  • Peper en knoflookpoeder

  • Boter of olie om de springvorm in te vetten

  • Uiteraard: een springvorm

  • Een hele fijne vergiet



Zo maak je het:




  • Ontdooi de spinazie in een pan of magnetron (ik koos voor het laatste)

  • Bak ondertussen de spek op

  • Meng in een schaal de eieren, 200 gram geraspte kaas, peper en knoflookpoeder

  • Als de spinazie ontdooit is, giet het dan zo goed mogelijk af. Probeer er zoveel mogelijk vocht uit te persen door middel van bijvoorbeeld een grote lepel

  • Doe de spinazie in een grote kom

  • Haal de spekjes ook even door de vergiet, dan kan al het vet weglopen

  • Beleg de springvorm met de bladerdeeg, prik gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel

  • Meng de spinazie met de spekjes en leg dit op de bodem van de springvorm

  • Giet hier over het mengsel van ei en kaas en verdeel goed

  • Strooi het laatste restje geraspte kaas over de taart en stop het geheel voor 35 minuten in het midden van de oven. 



Een easypeasy gerechtje, zoals je ziet. Super makkelijk en snel gemaakt, ook nog eens heel erg lekker en gezond. Een aanradertje dus! Wil je me laten weten of je het lekker vond? 



Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie