25-09-2016

Recepten:

Hartige preitaart met spekjes

Hartige preitaart met spekjes

Hartige taart is een van mijn favoriete gerechten. Op de eerste plaats omdat je dan ongegeneerd bladerdeeg kunt zitten eten, maar ook omdat je er ontzettend veel groenten in kwijt kan. Kijk je mee naar mijn recept voor hartige preitaart met spekjes? 



Wat heb je nodig? 4-5 personen




  • 1 pakje bladerdeeg voor hartige taart

  • 4 eieren

  • 100 ml plantaardige (ongezoete) melk

  • 6 preien

  • 1 dubbelpakje spekblokjes/spekreepjes

  • 1 zakje geraspte kaas

  • peper, zout en knoflook



Zo ga je te werk:




  • Verwarm de oven voor op de temperatuur die op het doosje van de bladerdeeg staat

  • Snijd de prei in halve ringen en bak die op tot de prei lekker zacht geworden is

  • Bak in een andere pan de spekjes op 

  • Giet de prei en de spekjes af en meng ze door elkaar

  • Beleg een springvorm (doorsnede ongeveer 24 cm) met bladerdeeg en verdeel de vulling over de bodem

  • Pak een kom of schaal en klopt de 4 eieren los

  • Roer de melk er door heen, samen met wat peper, zout en knoflook (heel veel knoflook)

  • Pak een flinke hand geraspte kaas en roer dat er ook door heen

  • Verdeel het eimengsel voorzichtig over de vulling in de taart en strooi er nog een laagje kaas overheen

  • Zet de taart in de oven voor 35-45 minuten



Dit gerecht is in mijn ogen echt ideaal. Waarom? Je kunt er 6 preien, en nog wel meer, in kwijt, zonder dat je het idee hebt alleen maar op groente te kauwen. Vind ik geen probleem, maar de mensen bij mij in huis meestal wel. Daarnaast kun je heerlijk mee varieren, want je kunt er natuurlijk ontzettend veel soorten groenten in stoppen. Het is maar wat je lekker vind! 



Ga jij dit recept ook maken? Laat vooral weten wat je er van vond, vind ik leuk! 



Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie