23-04-2016

Recepten:

Gezonde en makkelijke muffins

Gezonde en makkelijke muffins

Omdat ik een lekkerbekje ben, en ik mij zo kan voorstellen dat er meer mensen zoals ik zijn, deel ik vandaag een lekker, maar simpel recept dat ook nog eens erg gezond is. Namelijk: muffins.



Wat heb je nodig?




  • Bladerdeeg (het liefst speciaal voor hartige taart, in een oranje doosje)

  • Eieren

  • Geraspte kaas

  • Vulling naar keuze (in mijn geval: wat er overblijft van het avondeten, bijvoorbeeld prei of broccoli met ham)

  • Muffinvormen



De bereidingswijze is als volgt:




  • Vet de muffinvormen in

  • Leg in iedere muffinvorm een plakje bladerdeeg

  • Klop het ei los en voeg de helft van de kaas toe.

  • Leg de vulling in de muffinvormen

  • Voeg het eimengsel toe

  • Strooi de rest van de kaas over de muffins heen

  • Bak het op 180-200 graden in de oven, tot ze gaar (en de randjes bruin) zijn.



Klinkt dit niet super makkelijk? Nou, dat komt goed uit, dat is het ook. Niet alleen is het heel makkelijk, het is ook nog heel gezond (zeker als je de bladerdeeg weg laat, kan ook prima trouwens!) en makkelijk te maken. Ik vind een muffin heel lekker als onderdeel van mijn lunch of als snack. Ook als snel ontbijtje voor het rennen werkt het prima. 



Zoals ik al zei, eet je liever geen bladerdeeg, geen probleem. Je kunt de bladerdeeg gewoon weglaten, dan is het ook nog eens koolhydraatarm. Eetsmakelijk! 



Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie