30-06-2017

Recepten:

Chocolade mug-cake

Chocolade mug-cake

Je hoort en leest het overal: het ontijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Als niet-kenner ben ik het daar ook helemaal mee eens, want ik vind ontbijtjes heerlijk! Een schaaltje havermoutpap met fruit en kokos, brinta met rijstmelk of natuurlijk een supersnelle mugcake met chocoladesmaak. Dat recept met mugcake heb ik hier al eens gedeeld, maar is er nu in een verbeterde versie. Daarom nu hetzelfde recept, maar toch anders, voor chocolade mug-cake. 



Benodigdheden




  • Een kopje, mokje of schaaltje

  • Een vork

  • 1 ei

  • 2 eetlepels (plantaardige) melk

  • 1,5 eetlepel cacaopoeder

  • speltmeel

  • havermout

  • zoetstof



De meeste ingredienten zul je waarschijnlijk wel in huis hebben. Zeker als je mijn blog volgt, en je maakt vaker recepten die ik hier deel, heb je havermout al in de kast staan. Speltmeel misschien nog niet. Die is echter ook heel goed te vervangen voor 'gewone' mail, of je gebruikt alleen havermout in plaats van havermout en speltmeel. De cake wordt dan wel veel stugger dan wanneer je ook speltmeel toevoegt, dus ik zou het niet aanraden. 



Zo maak je er een cake van: 




  • Klop in het schaaltje het ei los en voeg een scheut melk toe

  • Meng het ei en de melk goed door elkaar

  • Voeg de cacaopoeder toe, samen met 2 eetlepels speltmeel en 2 eetlepels havermout

  • Roer dit goed door elkaar

  • Als het goed is krijg je een papje, als het nog te dun in voeg je nog wat havermout en speltmeel in ongeveer gelijke hoeveelheden toe

  • Zoet het geheel naar smaak met zoetstof en stop het schaaltje 2 minuten in de magnetron



 



Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie