Recepten: Boerenkoolsoep met rookworst

Ik noemde het woensdag al even: een van de lekkerste gerechten voor in de winter is de boerenkoolsoep die ik tijdens die blog al liet zien. Erg fotogeniek is hij niet, maar lekker des te meer. Daarom was hij het helemaal waard om met jullie te delen! Boerenkoolsoep is een stevige, winterse soep. Zoals aardappelsoep en erwtensoep bijvoorbeeld. Hij is gemaakt met wijn, wat een tijdje meekookt met de rest van de soep. Daarnaast zitten er lekkere spekjes en plakjes rookworst in. 

Wat heb je nodig (voor 6 personen)? 

  • 3 preien
  • 2 uien
  • een halve fles droge, witte wijn
  • 2 aardappelen
  • dubbelpakje spekblokjes
  • 500 gram boerenkool
  • 1 rookworst
  • 60 gram bloem
  • 200 ml slagroom
  • knoflook, peterselie en peper
  • 4 bouillonblokjes kip
  • 250 ml water

Zo ga je te werk:

  • Snijd de preien en de uien en stop ze in een grote soeppan
  • Voeg de boerenkool toe en blijf roeren tot de boerenkool geslonken is en voeg de bloem toe
  • Voeg de wijn, het water en 4 verkruimelde bouillonblokjes toe en laat het geheel nog even pruttelen
  • Na een paar minuten pruttelen haal je het mengsel van het vuur en maak je het geheel glad met een blender
  • Bak de spekjes op en voeg die inclusief het vet toe aan de soep
  • Snijd de rookworst in plakjes en voeg dat ook toe
  • Laat de soep even koken en breng op smaak met kruiden

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *