Recepten: Banaan/ei pancakes

Toen ik donderdag thuis kwam van een rondje hardlopen, was ik al even vergeten dat ik nog een banaan had liggen. Ik besloot weer even de banaan/ei pancakes te maken die vroeger nog wel regelmatig maakte, maar eigenlijk al heel lang niet gegeten heb. Met mijn bord vol lelijke, maar herlijke pancakes zat ik me ineens te bedenken dat ik mijn recept nog nooit met jullie heb gedeeld. En, omdat ik mijn eigen pancakes zo lelijk zijn geworden, heb ik die maar niet op de foto gezet voor jullie. 

Ingrediënten (per persoon)

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • kokosrasp
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Optioneel: een beetje stroop of suiker 

Het recept van dit lekker ontbijtje is echt van de meest makkelijke soort. Neem een schaaltje en prak de banaan hierin fijn. Je kunt het ook met een blender doen, dat is nog makkelijker, maar persoon vind ik het lekkerder als je het met een vork doet. Voeg de vervolgens de eieren en kaneel toe en roer het goed door. 

Verwarm in een ruime koekenpan wat boter of olie, en bak van het beslag kleine pannekoekjes. Na een paar minuten draai je de pannekoekjes om zodat ze aan beide kanten lekker kunnen garen. 

Serveer de pannekoekjes met wat kokosrasp. Hoewel ik weet dat het niet gezond eet ik deze pannekoekjes toch graag met een klein beetje stroop. Dat maakt het voor mij helemaal af. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *