07-06-2016

Recepten:

Appeltaart van havermout

Appeltaart van havermout

Iedere zoetekauw is -denk ik- fan van appeltaart. Sterker nog: ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die er niet gek op zijn. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een gezonde variant van de appeltaart, want ook ik kan de verleiding maar moeilijk weerstaan. 



Wat heb je nodig? 




  • 1 appel

  • rozijnen

  • havermout

  • speltmeel

  • vloeibare zoetstof

  • 2 eieren

  • kaneel

  • een 1-persoons springvorm

  • boter of olie om de springvorm in te vetten



Zo ga je te werk: 




  • Verwarm de oven voor op ca 180 graden

  • Laat de rozijnen in een bakje warm water wellen, zo worden ze lekker zacht. Snijd intussen de appel in kleine stukjes

  • Meng de rozijnen met de appel en kaneel in een bakje en laat even staan

  • Klop in een andere bakje de eieren los en meng met de zoetstof

  • Voeg havermout en speltmeel toe tot je een stevig, vrij droog deeg krijgt

  • Vet de springvorm in, bekleed hem met het deeg en vul met de stukjes appel en rozijnen

  • Stop je taartje voor ongeveer 15 minuten in het midden van de oven en geniet van dit vullende gerechtje! 



Eetsmakelijk! Laat je ook even weten wat je er van vond? 



Reacties

Er zijn momenteel geen berichten, grijp je kans om de eerste te worden die een reactie heeft geplaatst!

Plaats zelf een reactie