Read: Running like a Girl

Eigenlijk neem ik nooit echt de tijd om een boek te lezen. Ik heb het gevoel nutteloos bezig te zijn, en dat terwijl er zoveel dingen zijn die ik nog moet doen. Er is altijd wel wat te doen voor zowel school als voor de blog, en dan besluit ik een boek te gaan lezen. Toch deed ik het een tijdje geleden, na een lange tijd niet, weer. Ik vind het dan wel nutteloos, ik vind het ook nog eens heerlijk. Bovendien, als ik er een blogje over schrijf, dan is het eigenlijk niet echt nutteloos toch? Dan zie ik het meer als voorbereiding voor een nieuw artikel. Sterker nog: dat is het dan eigenlijk ook.

Een boek lezen is een hobby, maar een boek lezen over hardlopen is een samenvoeging van twee hobbies. Ik leef me helemaal mee, alsof ik zelf buiten aan het hardlopen ben. Alleen dan hoef ik nog niet door de regen, krijg ik er geen vieze kleding van én ik word helemaal niet moe. Nee, dat lezen over hardlopen is zo’n slechte hobby nog niet!

Een tijd geleden begon ik aan het boek Running Like a Girl. Ik was op bol.com een boek voor een winactie aan het bestellen, toen ik nog een paar euro moest besteden om geen verzendkosten te betalen. Een grote straf, dat snap je, en dus gooide ik dit boek ook maar in mijn winkelmandje. Ik moet wel zeggen, het boek heeft daarna even in de kast gelegen, want tijd had ik er nog echt niet voor. Die tijd kwam echter wel, na mijn tentamen had ik een ik zo’n anderhalve week vrij, waardoor ik heerlijk een boek kon lezen. In de zon, in bed, waar ik maar wilde.

Running Like a Girl

Running Like a Girl gaat over Alexandra, zij was een absolute anti-hardloper. Ze probeerde hier en daar wel wat te sporten, maar nooit met succes. Steeds ontevredener worden met haar lichaam, besloot ze dat er echt iets moest veranderen. Haar broer schreef zich in voor de marathon in Londen, en Alexandra besloot mee te doen. Zo komt het dat ze traint voor een marathon, haar dit heel goed afgaat, ze er nog een loopt, en daarna nog een. Ze reist er zelfs voor naar Amerika! Respect voor iedereen die het vliegtuig pakt om een paar dagen in zijn eentje in een ander land te zitten voor een marathon (dus ook respect voor jou, Annemerel). Haar lichaam verandert van net-te-dik naar sterk en waar haar gewicht afneemt, stijgt haar zelfvertrouwen.

Running Like a Girl is een boek vol zelfspot, en ongelooflijk motiverend. En waargebeurd trouwens, Alexandra bestaat echt en schreef dit boek.

Lezen over hardlopen geeft mij ongelooflijk veel motivatie en zorgt dat ik zin krijg om een rondje te lopen, en net iets harder mijn best te doen dan anders. Ook dit boek had weer dit effect, en hoewel een marathon er voor mij echt niet in zit, motiveert het echt om verder en sneller te lopen dan nu. Het geeft een nieuwe positieve glans over mijn doelen en maakt dat ik er meer dan ooit voor wil strijden. Dus, als je het niet erg vind stop ik nu met typen, ik heb doelen te behalen. Jij ook? Deel ze vooral in de comments!

Running Like a Girl is onder andere te koop bij bol.com en Bruna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *