Read: PAAZ

Jullie hebben al eens de zeer positieve review gelezen die ik schreef over het boek UP!, het vervolg op dit boek. Ik las toen alleen deel 2, maar was daar zo enthousiast over dat ik besloot deel 1 ook te lezen en te reviewen. Wat ik ervan vond, lees je hier:

Het boek gaat dus, net als UP!, over Emma, een jonge vrouw die tijdens haar vakantie van het werk wordt opgenomen op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. De PAAZ. Zij is ervan overtuigd dat ze daar niks te zoeken heeft, er is toch niks met haar? Ze denkt zelf dat ze alleen een beetje moe is omdat ze zo hard gewerkt heeft, en verder is niks aan de hand. De 'experts' denken daar echter heel anders over. Zij zien Emma als een gevaar voor zichzelf, en willen haar tegen haarzelf beschermen. Dat betekent dat ze opgesloten wordt op de psychiatrische afdeling zodat ze 'beter' kan worden. Maar wat is beter?

Ik heb nu dus deel 1 en deel 2 gelezen, en de boeken zijn mijn inziens heel erg hetzelfde. Wel is het eerste deel (PAAZ) veel langdradiger dan UP!, en dat maakte het ook een stuk minder prettig om te lezen. Wel vind ik dat het geweldig omschreven is hoe haar toestand is, en hoe ze daar zelf naar kijkt. Ze beschrijft dingen en gevoelens alsof het zo logisch is, maar als je er beter over na denkt weet je dat het geen gezonde gedachten zijn. Heel apart!

Hoe de zaken geschreven en beschreven staan vind ik dus heel erg goed aan dit boek, maar het tempo ligt mij een beetje te laag. Er had iets meer snelheid in gemogen, zoals ze dat in deel 2 wel kon. Dat heb ik hier wel heel erg gemist. Dit heeft er ook toe geleid dat ik het boek niet helemaal heb uigelezen, omdat ik al wel een sterk vermoeden had hoe dit verder ging, en ik ook deel 2 al een keer gelezen heb. Helaas!

Voor wie is dit boek geschikt? Voor mensen die geïnteresseerd zijn in het leven op de PAAZ is dit wel een heel leuk boek. Zeker als het lage tempo je niet stoort. Wil je een iets vlotter boek? Lees dan UP!, die is overigens ook prima te lezen zonder deel 1.

Voor wie is het boek niet geschikt? Voor mensen die een spannend verhaal willen, of een vlot verhaal, of een grappig verhaal. Het boek is leuk, en goed, maar spannend, vlot en grappig is het niet.

Ken je het boek? Heb je hem gelezen of wil je hem nog lezen? Laat het weten, ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *