Read: live, love, run

Zoals jullie bloglezers misschien al wel weten heeft Annemerel een boek geschreven. Dit boek heb ik vorige week besteld, en een paar dagen geleden viel hij op de mat. Ik schreef een review.

Live, Love, Run

Allereerst moet ik zeggen dat ik braaf 2 keer per dag mijn telefoon pak om de nieuw online gekomen blog van Annemerel te lezen. De blog is ook altijd interessant, de ene keer interessanter dan de andere keer, maar iedere dag zijn ze leuk. Omdat ik zo graag haar blog lees (en haar volg op instagram, en we vrienden zijn op Nike+ Running app) ben ik wellicht bevoordeeld. Maar dat geeft niks, ik ben van nature een kritisch persoon.

Het eerste dat mij op viel was dat het boek helemaal in de stijl van haar blog is. Niet alleen qua opmaak, maar ook qua indeling en schrijfstijl. Annemerel schrijft het boek heel optimistisch, het is een vrolijk boek om te lezen en je wordt er ook echt vrolijk van om het te lezen. Het boek bevat heerlijke verhalen met dingen die haar overkomen zijn op hardloopgebied, en die ik op de blog nooit ben tegengekomen. Heel grappig is dat!

Naast de leuke verhalen geeft ze ook veel praktische tips. Maar dan niet zo droog als je het gewend bent, het leest prettig en alles is makkelijk uitgelegd. Het is dus ook daadwerkelijk een leerzaam boek om te lezen.

Annemerel heeft een hele open manier van schrijven. Het is moeilijk uit te leggen wat ik bedoel, maar als je haar blogs of haar boek kent begrijp je me helemaal. Het leest lekker weg (ik heb ergens gelezen dat haar blogs ongeveer 800 woorden hebben, nou, die zijn zo weg. Van mij mogen haar blogposts wel 2000 woorden hebben) en voor je het weet ben je alweer aangekomen bij de hardloopschema’s. Die hardloopschema’s zijn gemaakt door Run2Day, maar heel leuk: ook haar eigen schema heeft ze daarin verwerkt. En dat is wat je uiteindelijk wil natuurlijk: het persoonlijke van Annemerel.

Aan de toon van dit artikel kun je waarschijnlijk al opmaken dat ik dit een heel goed boek vind. Naast het leerzame aspect, lees je dus veel persoonlijke verhalen en motiveert Annemerel je echt om naar buiten te gaan. Nu heb ik geen enkel probleem met hardloopmotivatie, en toch heeft Annemerel mij aan het denken gezet. Misschien is een halve marathon ook wel wat voor mij? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *