06-09-2015

Read:

Lieve mama

Lieve mama

Esther Verhoef, een schrijfster die ALTIJD boeken schrijft die ik geweldig vind om te lezen. Ik lees ze zonder te weten waar het over gaat en of het onderwerp mij überhaupt aanstaan. Bij haar doet dat er niet toe, want ik vind het boek toch wel goed.Het verhaalIk schrijf deze review bijna direct (en daarmee bedoel ik dat ik boek nog geen 2 minuten uit heb) na het uitlezen, dus het verhaal zit nog vers in mijn geheugen. Het boek begint met 2 verhaallijnen die langzamerhand steeds meer samenkomen. De ene verhaallijn gaat over Werner en Helen, een getrouwd stel, dat op een avond overvallen wordt door een jongen. Helen is op dat moment niet thuis, die komt tijdens de overal thuis. Zij komt thuis van haar werk en bij thuiskomt ziet ze dat Werner in elkaar wordt geslagen door een jongen. Zij bedenkt zich niet en pakt het geweer dat op het bed ligt, en om zichzelf en haar man te verdedigen schiet ze de overvaller dood. Dat was niet de bedoeling, maar ze had zo goed raakgeschoten dat het toch gebeurde. Het lijk besluiten ze in te vriezen en in stukken af te voeren.De tweede verhaallijn gaat over Ralf, een jongen die met de verkeerde vrienden omgaat. Waaronder met Brian, die een schuld heeft bij een drugsdealer, en hij heeft snel geld nodig. Hij besluit een huis -je raadt al welke- te overvallen om zo aan het geld te komen.Nu denk je wellicht dat je het verhaal hebt begrepen, maar fout. Die Brian is namelijk ingehuurd door Werner om een overval te faken en zijn vrouw dood te schieten. Dit is mislukt omdat zij Brian had doodgeschoten, dus gaat hij dat nog eens proberen tijdens een reisje naar Engeland. Gelukkig komen Ralf en Sara (hun dochter) er vroeg genoeg achter om haar te redden.Mijn mening?Dit was echt een kanjer boek. Een supertopper, een aanrader. Het verhaal is super in elkaar gezet, en echt heel orgineel. Bovendien worden er maar weinig hints gegeven waardoor je de afloop niet kunt voorspellen. Dat is echt heel goed. Alleen de laatste 10 bladzijden had ik het idee dat het allemaal wel goed zou komen, maar hoe.. geen idee. Oke, de verhaallijn was dus goed.De personages waren ook goed, hoewel ze niet heel bijzonder waren. Dat past ook wel weer bij het verhaal want het moest ook op een doorsnee gezin lijken, waar weinig bijzonders mee was, en die in eens een overval meemaakten. Dat typische standaard gezinnetje wisten ze heel goed te schetsen.De schrijfstijl? Jullie hebben mij vast wel eens eerder de term sneltreinboek horen zeggen (of nouja horen schrijven dan), en dat was dit ook. Een pageturner, zoals het vaak genoemd wordt. Het boek lees je heel snel, en omdat het heel spannend was wil je ook graag doorlezen. Dan gaat het in een keer twee keer zo snel. Niet erg, maar wel heel jammer dat het verhaal nu al is afgelopen.EindoordeelVoor wie is dit boek geschikt? Voor mensen die houden van een vlot te lezen, en ongelooflijk spannend boek.

Voor wie is dit boek niet geschikt? Eerlijk? Ik zou het niet weten. Misschien mensen die niet van spanning houden.Kortom, een aanrader! Kennen jullie het boek al? Laat het vooral weten in de reacties, ik ben heel erg benieuwd. En vergeet vooral je mening er niet bij te zetten, hè! Wil je het boek eens op bol.com bekijken? Dat kan via deze link. 1 Reactie

Jose
Jose op 27-10-2015 om 22:03 oohhh wat baal ik dat ik dit heb gelezen…. :( ik ben pas begonnen in het boek dat ik voor mijn verjaardag heb gehad. het las zo lekker, ik ben ook groot fan van esther, maar al die dingen die je hier schrijft wist ik allemaal niet. je hebt zelfs het einde helemaal al verklapt, nou bedankt ik denk nog wel na voor ik een blog lees over een boek dat ik nog niet uit heb :( Reageren Like(0)

Plaats zelf een reactie