Read: Leef!

 

Dit boek kan jullie bekend voorkomen, het is namelijk niet de eerste keer dat ik hier over begon. Het boek greep mij aan, vanaf de eerste tot de laatste pagina. Niet alleen daarom, maar ook vooral omdat dit boek waargebeurd is, en de positieve instelling van Laura veel mensen kunnen motiveren de goede dingen in het leven te waarderen wil ik de review nog een keer delen. 

Want hier gaat leef! over..

Het verhaal gaat over Laura, die er al op hele jonge leeftijd achter komt dat ze kanker heeft. Ze is heel erg ziek, en waar voor veel mensen hun wereld instort, heeft Laura al snel het inzicht dat ze er maar beter het beste van kan maken. En dat doet ze. Ze geniet meer dan de meeste gezonde mensen doen, en ondergaat verschillende behandelingen in de hoop dat beter wordt. Helaas lukt het haar niet, ik las vanmiddag op haar blog dat genezen voor haar niet meer mogelijk is, maar dat er beste van maakt. Respect!

Mijn mening over het boek? Jullie weten dat dit ik slecht ben in het geven van mijn mening als het om een waargebeurd verhaal gaat. Wellicht is het dan een goed idee om geen waargebeurde boeken te reviewen voor de blog, zullen jullie misschien denken. Feit is dat ik jullie niet alleen wil vertellen hoe ik over een boek denk, maar ik wil jullie ook aanmoedigen een boek wel of niet te kiezen. Dat maakt dat ik dit boek dus wel gewoon wil behandelen in de read van deze week. Bij andere boeken ga in op de personages, de verhaallijn en de schrijfstijl van het boek, maar in dit geval zal ik de personages (het zijn echte, levende mensen, wie ben ik om daar over te oordelen?) en de verhaallijn overslaan. De schrijfstijl is iets wat ik er goed bij kan pakken, want ze schrijft echt goed. Ze schrijft vlot, duidelijk en motiverend om door te lezen. Dat maakt dan ook dat ik het boek in 1 ruk heb uitgelezen (op hier en daar een pauze na omdat ik zo hard moest huilen, dat ik de woorden niet meer kon zien) en er een nacht voor over heb geslagen. Ik heb wagenziek in de auto in de auto gezeten omdat ik tegenwoordig niet meer kan lezen in de auto, maar ik het boek ook niet weg heb kunnen leggen.

Aan iedereen die het boek heeft gelezen, of straks heeft gelezen wil ik nog even zeggen dat Laura Maaskant een blog heeft waarin haar visie en kijk op het leven heel sterk naar voren komt. Ik kan iedereen aanraden daar even langs te gaan, want de positiviteit die je daar vind is fantastisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *