Read: Het meisje in de trein

Het meisje in de treinook een boek waar ik zoveel goede verhalen over heb gehoord. De ene na de andere was razend enthousiast, en dus besloot ik het boek ook maar in huis te halen. Wat vond ik er van? 

Nou, dat ga ik je vertellen. Misschien dat mijn verwachtigen wat te hoog gesteld waren door de positieve meningen van andere mensen, maar ik vond het boek te langdradig. Nu had ik hier en daar ook wel gelezen dat je door het begin heen moest bijten, maar in mijn ogen kwam het moment waarop het niet meer langdradig was nooit. Het boek schoot niet niet op, het werd niet spannend, het bleef saai. Het is gewoon raar mijn mening zo op papier te zetten, tegenover alle andere meningen. Toch vond ik het boek niet leuk. 

Aan de personages lag het niet, die waren goed uitgewerkt en ze pastten perfect bij de situatie. Daarvoor echt mijn complimenten naar de schrijver toe. Maar, het verhaal, daar had nog wel iets meer aan gesleuteld mogen worden. Als blogger en schrijver weet ik dat het schrijven van een verhaal een heel stuk langer duurt dan het lezen. De eerste vraag die in mij op kwam was dat ook: zou ze zichzelf niet ontzettend hebben verveeld bij het schrijven van dit boek? Ik kan me niet voorstellen van niet.

Maar, ik ben nu ook wel heel negatief. Ik wil ook niet beweren dat je het boek niet zou moeten lezen, want mijn negatieve mening valt natuurlijk weg tegen de grote hoeveelheden positieve reacties. Gewoon proberen dus, misschien is het wel helemaal jouw stijl! Die kans zit er ook dik in!

Heb je het boek al gelezen? Wat vond je er van? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *