Read: Een leven voor Michael

Door mama –  Ieder jaar lees ik het boek ‘Een leven voor Michael’ opnieuw, en iedere keer weer is het een groots succes vol tranen. Toen Tessa mij vroeg een review te schrijven, kwam dit boek gelijk bij mij naar boven. Daarom schrijf ik voor jullie, na dit boek minimaal 100.000 keer gelezen te hebben, deze review.

Het verhaal

Een leuk gezin dat tevreden is met de huidige gezinssituatie, ziet een rapportage over de erbarmelijke omstandigheden van een weeshuis in Roemenië. Na lang overwegen en overleggen met hun eigen kinderen besluiten ze een kind uit een weeshuis te adopteren. Na een lange weg vol bureaucratisch geneuzel, veel onkosten, veel stress en veel wachten kunnen ze eindelijk naar Roemenië.

In Roemenië schrikken ze niet alleen erg van de armoede van de tehuizen, maar vooral van de lege blikken van de kinderen in hun lege bedjes. 1 Kind sprong er echter uit, door de levenslust in zijn oogjes. Je raadt het al, zijn naam was Michael. Niet alleen zijn de ouders op slag verliefd op Michael, ook Michael valt gelijk voor deze familie. Nu begint daar de strijd voor de voogdij voor  Michael. Michael blijkt geen wees te zijn, en dus hebben ze de toestemming van de biologische moeder nodig. Gewapend met de advocaat en een fles wijn, gaan ze onder begeleiding naar de moeder. Met gemengde gevoelens, want ze heeft het gevoel dat ze Michael ruilt voor een fles wijn. Opgelucht –en met handtekening- gaan ze weer richting weeshuis.

Na een moeilijke weg komt Michael in zijn nieuwe huis, waar ze de geschiedenis van Michael uitzoeken voor later. Het blijkt dat hij nog een zus heeft, en daarom besluiten vrienden van de familie om dat zusje te adopteren.

Mijn mening

Ik vind het verhaal ieder jaar weer even ingrijpend en mooi. Ik ben steeds weer blij met de goede afloop. Het verhaal is waargebeurd en op een mooie en prettige manier geschreven. Je krijgt echt begrip en sympathie voor de hoofdpersonen. Ik ben wel erg geschrokken van de situatie in de weeshuizen, maar heb wel begrip gekregen voor het personeel.

Ik hoop dat er meer mensen zijn zoals zij, die echt begaan zijn met het lot van de mensheid en die een steentje willen bijdragen.

Eindoordeel

Voor wie is het boek geschikt? Voor iedereen die kan lezen.
Voor wie is het boek niet geschikt? Mensen die geen empathisch vermogen hebben zouden dit boek niet moeten lezen.

Liefs,

Irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *