Read: Deze auteurs moet je echt eens proberen

Soms lees je een boek en dan denk je: van deze auteur wil ik meer lezen. Soms heb je ook wel eens een auteur waarvan je weer dat je het boek goe zult vinden, alleen omdat diegene geschreven heeft. Zo heb ik er een aantal, als zij een boek hebben uitgebracht dat wil ik het lezen, en dan hoef ik echt niet te weten waar het verhaal over gaat. 

Simone van der Vlught

Simone van der Vlught schrijft literaire thrillers die sowieso goed en spannend zijn. Hoewel er bijna altijd mensen verdwijnen of vermoord worden weet ze overal wel een goed verhaal van te maken dat zult boeien. Ik kan me het eerste boek dat ik van haar las eigenlijk niet eens meer herinneren, maar ik weet wel dat ik daarna nog veel meer van haar las omdat ze helemaal te pakken had met haar goede verhalen.

Suzanne Vermeer

Wat is net over Simone van der Vlught schreef, kan ik ook en typen over Suzanne Vermeer. Een fantastische auteur met een geweldig gevoel voor goede verhalen en nog veel sterkere afsluiters. Je hoeft niet eens meer naar te denken over wat de waarheid zou zijn, want Suzanne Vermeer verzint zulke goede dingen, daar kom je niet op. 

Jojo Moyes

Ik vraag me nog altijd af hoe ik haar naam moet uitspreken, maar van Jojo Moyes mag je echt niets missen. Een tijd geleden kreeg ik eens een boek cadeau, De Laatste Liefdesbrief. Ik las het, en het was fantastisch. Een tijd daarna las ik Me Before You, een boek dat mij diep, maar ook echt diep geraakt had en waar ik mij dagen rot van heb gevoeld. Wat een verhaal, ongelooflijk. Pas later bij het opruimen van mijn boekenkast kwam ik erachter dat beide boeken geschreven waren door Jojo Moyes, mijn liefde voor de auteur was geboren. Daarna las ik After You. Aan haar, en heb ik nu ook Dans Met Mij en Portret van een Vrouw van haar gekocht.

Dan Brown

Even heel een heel andere kant op: die van Dan Brown. Natuurlijk bekend van de Ada Vinci Code, met Robert Langdon in de hoofdrol. Gelukkig voor ons heeft Dan Brown nog veel meer verhalen geschreven van hetzelfde genre, met de geweldige Robert Langdon in de hoofdrol. Probeer vooral ook zijn andere boeken eens, liefhebbers van de Da Vinci Code zullen het waarderen.

John Grisham

John Grisham is een schrijver van de wat zwaardere boeken, maar is echt ontzettend goed in wat hij doet. Met de advocatuur in de hoofdrol schrijft hij fantastische verhalen zoals A Time to Kill, een boek dat je gelijk vanaf de eerste pagina in zijn greep heeft. Geen typisch strandromannetje maar wel echt een aanrader. Maar goed, het ging over de schrijvers, niet over de boeken. John Grisham schreeft ontzettend veel boeken als je hem op Wikipedia even opzoekt krijg je al een snel een heel groot overzicht. Hoewel ik denk dat bovenstaand A Time To Kill het beste boek was zul je A Lawyers Advocate ook vast kunnen waarderen. Beide boeken zijn verfilmd. 

Mijn vraag aan jullie, welke schrijver vinden jullie fantastisch? En welk boek mag ik echt niet missen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *